Gemeente Asse

Zitting van 19 december 2022

Van 20:20 tot 21:00

 

Aanwezig:

Tim Lengeler, Voorzitter;

Koenraad Van Elsen, Burgemeester;

Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop en Katleen Meersseman, schepenen;

Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Willy Michiels, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Niel Delgouffe, Laura Casagrande, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop, Chris Lanssens en Suzy Jacobs, Raadsleden;

Lander Van Droogenbroeck, Algemeen directeur;

Verontschuldigd:

Edwin Fabri, Schepen;

Kristof Gaublomme, Raadslid;

 

Schepen Sigrid Goethals vervoegt de vergadering vanaf punt O.P.4

 

 

 

Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Goedkeuring van de notulen van vorige zitting.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Enig art. : De notulen van vorige zitting worden goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Iverlek ov - Buitengewone Algemene Vergadering - donderdag 22 december 2022.

Goedkeuring agenda.

 

 

Besluit:

Met 25 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Willy Michiels, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Niel Delgouffe, Laura Casagrande, Danny Van Hemelrijck, Johan Berben, Gilbert Verdoodt, Tim Lengeler, Chris De Knop, Chris Lanssens en Suzy Jacobs), 3 nee-stemmen (Edward Van Keer, Cecile Sillis en Finke Jacobs)

 

ARTIKEL 1 [agenda]

De gemeenteraad geeft zijn goedkeuring aan de agenda van de Buitengewone Algemene Vergadering van de Opdrachthoudende vereniging Iverlek dd. 22 december 2022:

 

  1. Kennisneming en bespreking van de overeenkomst tussen Fluvius en Telenet inzake de realisatie van het datanetwerk van de toekomst in Vlaanderen (dossier Tramontana). Zie de toelichtingsnota bij dit agendapunt alsook het agendapunt 2. Statutenwijzigingen, in het bijzonder de onderdelen 2.a, 2.b, 2.e, 2.f, 2.g, 2.i en 2.j ervan.

 

  1. Goedkeuring van de statutenwijzigingen, meer in het bijzonder wat betreft:
    1. Wijziging van het voorwerp;
    2. Aanpassingen ingevolge het dossier Tramontana en de oprichting van NetCo BV en HoldCo BV van de bestaande artikelen 2bis, 3, 8, 9, 17, 25, 30 en 32 en de bijlagen 1, 1bis en 3 en het toevoegen van een nieuw artikel 37ter;
    3.   Aanpassingen ingevolge de structuurwijzigingen (partiële splitsingen en fusie) van de bestaande artikelen 1 (naamswijziging), 2bis, 5 (zetelwijziging), 8, 11, 12, 25, 30, 35, 37 en 37ter en de bijlagen 1 en 1bis en het toevoegen van een nieuwe bijlage 2;
    4. Aanpassingen ingevolge gewijzigde regelgeving en tekstuele correcties van de bestaande artikelen 2, 2bis, 3, 8, 9, 11, 17, 27, 30, 33 en 40 en de bijlagen 1bis en 3 en het schrappen van de bijlage 2;
    5. Bijzonder verslag van de Raad van Bestuur opgesteld overeenkomstig artikel 6:87, tweede lid van het Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV);
    6.    Bijzonder verslag van de Commissaris opgesteld overeenkomstig artikel 6:87, tweede lid WVV;
    7. Verlenen van een machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur met mogelijkheid van subdelegatie om de definitieve benaming van NetCo BV en HoldCo BV in de statuten in te schrijven;
    8. Verlenen van een machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur met mogelijkheid van subdelegatie om de statuten inclusief de bijlagen te coördineren;
    9.    Vaststelling van de opschortende voorwaarden met betrekking tot de statutenwijzigingen;
    10.    Verlenen van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om de al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden met betrekking tot het agendapunt 2 vast te stellen.

 

  1. Goedkeuring van de creatie per 1 januari 2023 van bijkomende aandelen Ae binnen de activiteit elektriciteit die per 1 januari 2023 zullen worden omgezet in aandelen Aek binnen de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken à rato van 25 euro per aandeel.

 

  1. Realisatie van een partiële splitsing door overneming overeenkomstig de artikelen 12:8 en 12:59 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteit aardgas met betrekking tot de gemeenten Steenokkerzeel en Kampenhout over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (overnemende vereniging):
    1. Vaststelling van de in het splitsingsvoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
    2. Vaststelling van de omzetting per 1 januari 2025 van de aandelen Ae, Ag, Apt en Apg à rato van 25 euro per eigen vermogenswaarde voor de activiteiten elektriciteit, aardgas en Strategische Participaties (Publi-T en Publigas).
    3.   Kennisneming van het splitsingsvoorstel (art. 12:59 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:61 WVV) en van de Commissaris (art. 12:62 WVV) met betrekking tot het voorstel tot partiële splitsing door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:63 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de partiële splitsing per 1 januari 2025.
      De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Iverlek kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:59, 12:61 en 12:62 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.
    4. Goedkeuring van:
      1. De partiële splitsing door overneming van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Antwerpen (partieel te splitsen vereniging) om de activiteit aardgas met betrekking tot de gemeenten Steenokkerzeel en Kampenhout over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
      2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
      3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
    5. Aanvaarding van de uitbreiding van de aansluiting met de activiteit aardgas van de gemeenten Steenokkerzeel en Kampenhout vanaf 1 januari 2025.
    6.    Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de partiële splitsing en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
      1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de partiële splitsing zoals vermeld onder punt 4.a vast te stellen;
      2. De verwezenlijking van de partiële splitsing vast te stellen;
      3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving; 
      4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de partiële splitsing vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de partieel te splitsen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het partiële splitsingsvoorstel en de bijzondere verslagen over het partiële splitsingsvoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
      5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
      6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de partiële splitsing in de meest brede zin.

 

  1. Realisatie van een fusie door overneming overeenkomstig de artikelen 12:24 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging PBE (over te nemen vereniging) en de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (overnemende vereniging):
    1. Vaststelling van de in het fusievoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
    2. Vaststelling van de omzetting per 1 januari 2025 van de aandelen Ae, Ag, Apt en Apg à rato van 25 euro per eigen eigenvermogenswaarde voor de activiteiten elektriciteit, aardgas en Strategische Participaties (Publi-T en Publigas).
    3.   Goedkeuring van de creatie per 1 januari 2025 van (i) de aandelen At binnen de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken à rato van 25 euro per aandeel en (ii) de winstbewijzen Ct binnen de activiteit openbare elektronische-communicatienetwerken.
    4. Kennisneming van het fusievoorstel (art. 12:24 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:25 WVV) en van de Commissaris (art. 12:26 WVV) met betrekking tot het voorstel tot fusie door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:27 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de fusie per 1 januari 2025. De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Iverlek kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:25, 12:26 en 12:27 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.
    5. Goedkeuring van:
      1. De fusie door overneming van de Opdrachthoudende vereniging PBE (over te nemen vereniging) en de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
      2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
      3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
    6.    Aanvaarding van de toetreding/uitbreiding van de aansluiting van de gemeenten van de Opdrachthoudende vereniging PBE vanaf 1 januari 2025.
    7. Goedkeuring van de statuten van de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (daarin hernoemd tot Fluvius Zenne-Dijle).
    8. Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de fusie en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
      1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de fusie zoals vermeld onder punt 5.a vast te stellen;
      2. De verwezenlijking van de fusie vast te stellen;
      3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving; 
      4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de fusie vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de over te nemen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het fusievoorstel en de bijzondere verslagen over het fusievoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
      5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
      6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de fusie in de meest brede zin.

 

  1. Realisatie van een partiële splitsing door overneming overeenkomstig de artikelen 12:8 en 12:59 en volgende WVV van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg (partieel te splitsen vereniging) om de activiteit aardgas verbonden aan de Opdrachthoudende vereniging PBE (dewelke voor deze activiteit optreedt namens de gemeenten Begijnendijk, Bekkevoort, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Herne, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Pepingen, Tielt-Winge en Zoutleeuw), dewelke zij heeft toevertrouwd aan Fluvius Limburg, over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (Fluvius Zenne-Dijle) (overnemende vereniging):
    1. Vaststelling van de in het splitsingsvoorstel opgenomen opschortende voorwaarden en tijdsbepaling.
    2. Vaststelling van de omzetting per 1 januari 2025 van de aandelen Ae, Ag, Apt en Apg à rato van 25 euro per eigen eigenvermogenswaarde voor de activiteiten elektriciteit, aardgas en Strategische Participaties (Publi-T en Publigas).
    3.   Kennisneming van het splitsingsvoorstel (art. 12:59 WVV), van het omstandig verslag van de Raad van Bestuur (art. 12:61 WVV) en van de Commissaris (art. 12:62 WVV) met betrekking tot het voorstel tot partiële splitsing door overneming en van eventuele belangrijke wijzigingen in activa en passiva van het vermogen (art. 12:63 WVV), met juridische, boekhoudkundige en fiscale uitwerking van de partiële splitsing per 1 januari 2025.
      De deelnemers kunnen één maand voor de Algemene Vergadering op de zetel van Iverlek kennis nemen van het splitsingsvoorstel, voormelde verslagen en de overige stukken bedoeld in de artikelen 12:59, 12:61 en 12:62 WVV en kosteloos een kopie van deze stukken verkrijgen.
    4. Goedkeuring van:
      1. De partiële splitsing door overneming van de Opdrachthoudende vereniging Fluvius Limburg (partieel te splitsen vereniging) om de activiteit aardgas verbonden aan de Opdrachthoudende vereniging PBE (dewelke voor deze activiteit optreedt namens de gemeenten Begijnendijk, Bekkevoort, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Herne, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Pepingen, Tielt-Winge en Zoutleeuw), dewelke zij heeft toevertrouwd aan Fluvius Limburg, over te brengen naar de Opdrachthoudende vereniging Iverlek (Fluvius Zenne-Dijle) (overnemende vereniging) omvattende alle activa en passiva en alle rechten en plichten, niets uitgezonderd, noch voorbehouden, en dit op basis van een balans afgesloten op 31 december 2021, met inwerkingtreding per 1 januari 2025 en dit op basis van de ruilverhouding (voorlopige) van de balans afgesloten op 31 december 2021 en een definitieve ruilverhouding vastgesteld op de balans per 31 december 2024.
      2. De overeenkomstige wijzigingen aan het eigen vermogen.
      3. De overeenkomstige wijzigingen aan het register van de deelnemers.
    5. Aanvaarding van de uitbreiding van hun aansluiting met de activiteit aardgas van de gemeenten Begijnendijk, Bekkevoort, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Herne, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Pepingen, Tielt-Winge en Zoutleeuw vanaf 1 januari 2025.
    6.    Vaststelling van de noodzakelijke uitvoeringsmaatregelen en verlenen van de desbetreffende machtiging naar aanleiding van de besluitvorming omtrent de partiële splitsing en wijzigingen aan het eigen vermogen en inzonderheid verlening van machtiging aan de Raad van Bestuur met mogelijkheid tot subdelegatie om:
      1. De al dan niet vervulling van de opschortende voorwaarden die gelden ten aanzien van de partiële splitsing zoals vermeld onder punt 6.a vast te stellen;
      2. De verwezenlijking van de partiële splitsing vast te stellen;
      3. Het overgedragen vermogen exact te beschrijven, en desgevallend de Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie vrij te stellen van het nemen van een ambtshalve inschrijving; 
      4. De definitieve ruilverhouding in het kader van de partiële splitsing vast te stellen op basis van de geactualiseerde netto actief-waarde van de partieel te splitsen vereniging en de overnemende vereniging per 31 december 2024, berekend volgens de principes vastgelegd in het partiële splitsingsvoorstel en de bijzondere verslagen over het partiële splitsingsvoorstel, dit na revisorale controle van de cijfers per 31 december 2024;
      5. Daartoe alle akten en stukken te tekenen, woonplaats te kiezen en alles te doen wat nodig of nuttig kan zijn;
      6. Alle formaliteiten te vervullen met betrekking tot de neerlegging en publicatie van de beslissingen van de Algemene Vergadering en de uitvoering van de partiële splitsing in de meest brede zin.

 

  1. Verlenen van machtiging aan de Secretaris van de Raad van Bestuur met de mogelijkheid tot subdelegatie voor de opmaak en finalisering van de nodige documenten en afhandeling van de formaliteiten met betrekking tot de agendapunten 2, 3, 4, 5 en 6 te actualiseren en te finaliseren, en om de beslissingen genomen in de agendapunten 2, 3, 4, 5, 6, 9, 10 en 11 bij authentieke akte te doen vaststellen.

 

  1. Bespreking in het kader van artikel 432 van het Decreet over het Lokaal Bestuur van de te ontwikkelen activiteiten en de te volgen strategie voor het boekjaar 2023 alsook van de door de Raad van Bestuur opgestelde begroting 2023.

 

  1. Vaststelling van de uitkering overeenkomstig artikel 6:114 en volgende WVV.

 

  1. (Neven)activiteiten – Aanvaarding wijziging deelnemerschap.

 

  1. Statutaire benoemingen.

 

  1. Statutaire mededelingen.

 

 

 

ARTIKEL 2 [dossier tramontana]

Zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Iverlek aangaande het dossier Tramontana, met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het voorwerp, wat de onderschrijving van één aandeel Ae ter waarde van 25 euro impliceert.

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2023 onder de opschortende voorwaarde van de effectieve realisatie van het dossier Tramontana met het operationeel zijn van HoldCo en NetCo (cf. het inbrengverslag).

 

ARTIKEL 3 [DOSSIER TRAMONTANA]

Ingevolge de beslissing genomen in de artikelen 1 en 2 wordt de activiteit zoals omschreven in 3.A.2 van de statuten toevertrouwd aan de Opdrachthoudende vereniging Iverlek die – door middel van haar exploitatiemaatschappij Fluvius System Operator cv – hiervoor een beroep zal doen op haar dochtervennootschap NetCo, wat mogelijk is overeenkomstig artikel 3.B van de statuten. 

ARTIKEL 4 [STRUCTUURWIJZIGINGEN]

Zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Iverlek met betrekking tot de structuurwijzigingen, met inbegrip van de voorgestelde wijziging van de zetel en de naamswijziging.

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2025 onder de opschortende voorwaarde van de effectieve realisatie van alle hiermee verband houdende partiële splitsingen en van het fusievoorstel en voor wat het synthetisch dividend betreft tevens onder de opschortende voorwaarde van gunstige beslissing van de Dienst Voorafgaande beslissingen in fiscale zaken (Ruling) van de FOD Financiën m.b.t. de oorsprong van het synthetisch dividend, nl. door verkoop van aandelen aan Telenet.

 

ARTIKEL 5 [OVERIGE WIJZIGINGEN]

Zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde statutenwijzigingen van Iverlek met betrekking tot de overige wijzigingen, met inbegrip van de voorgestelde wijziging van het voorwerp.

Deze wijzigingen treden in werking op 1 januari 2022 met uitzondering van de wijziging in artikel 30 punt 4b en de bijlage 2 die van toepassing blijven tot en met 31 december 2022.

 

ARTIKEL 6 [PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNEMING VAN FLUVIUS ANTWERPEN NAAR IVERLEK VOOR DE ACTIVITEIT GAS VAN DE GEMEENTEN STEENOKKERZEEL EN KAMPENHOUT]

Zijn goedkeuring te hechten aan het voorstel van partiële splitsing Fluvius Antwerpen / Iverlek door overneming inzake de overgang van Fluvius Antwerpen naar Iverlek van de activiteit gas verbonden aan de uittredende gemeenten Kampenhout en Steenokkerzeel.

De algemene vergadering in buitengewone zitting van Iverlek wordt verzocht de toetreding voor de activiteit gas van de gemeenten Kampenhout en Steenokkerzeel te willen aanvaarden.

 

ARTIKEL 7 [FUSIE DOOR OVERNEMING VAN PBE DOOR IVERLEK MET NAAMSWIJZIGING IN FLUVIUS ZENNE-DIJLE]

        Zijn goedkeuring te hechten aan het voorstel tot fusie door overneming van de Opdrachthoudende vereniging PBE door de Opdrachthoudende vereniging Iverlek met naamswijziging in Fluvius Zenne-Dijle, overeenkomstig het fusievoorstel, waarbij voor PBE op 1 januari 2025 de algeheelheid van haar vermogen, omvattende alle activa en passi­va en alle rechten en plich­ten, niets uitgezonderd, noch voorbehou­den, overgedragen wordt aan Iverlek, en eveneens zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde ontwerpstatuten van de gefuseerde distributienetbeheerder ‘Iverlek met naamswijziging in Fluvius Zenne-Dijle’, onder de opschortende voorwaarden zoals opgenomen in het fusievoorstel.

        De algemene vergadering in buitengewone zitting van Iverlek wordt verzocht de toetreding/uitbreiding van de aansluiting van de steden/gemeenten van de (voormalige) Opdrachthoudende vereniging PBE vanaf 1 januari 2025 te willen aanvaarden.

        Zijn goedkeuring te hechten aan de voorgestelde aanwijziging door de VREG van de fusie-distributienetbeheerder Fluvius Zenne-Dijle als distributienetbeheerder elektriciteit en aardgas voor het volledige grondgebied waarop PBE en Iverlek actief zullen zijn per 1 januari 2025, na de realisatie van de partiële splitsingen van de gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel en de actviteit gas verbonden aan de Opdrachthoudende vereniging PBE van Fluvius Limburg naar Iverlek.

 

ARTIKEL 8 [PARTIËLE SPLITSING DOOR OVERNEMING VAN FLUVIUS LIMBURG NAAR IVERLEK VOOR DE ACTIVITEIT GAS VERBONDEN AAN DE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING PBE]

Zijn goedkeuring te hechten aan het voorstel van partiële splitsing Fluvius Limburg / Iverlek door overneming inzake de overgang van de activiteit gas verbonden aan de Opdrachthoudende vereniging PBE (dewelke optreedt namens de gemeenten Begijnendijk, Bekkevoort, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Herne, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Pepingen, Tielt-Winge en Zoutleeuw) van Fluvius Limburg naar Iverlek (Fluvius Zenne-Dijle).

De algemene vergadering in buitengewone zitting van Iverlek wordt verzocht de uitbreiding van de aansluiting voor de activiteit gas van de gemeenten Begijnendijk, Bekkevoort, Galmaarden, Geetbets, Glabbeek, Gooik, Herne, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Oud-Heverlee, Pepingen, Tielt-Winge en Zoutleeuw te willen aanvaarden.

 

ARTIKEL 9

De betrokken Opdrachthoudende verenigingen te verzoeken om de nodige bestuurlijke en vennootschapsrechtelijke acties te ondernemen om uitvoering te kunnen geven aan bovenstaande beslissingen van deze gemeenteraad.

 

ARTIKEL 10

De vertegenwoordiger van de gemeente, dhr. Johan De Rop, die zal deelnemen aan de Buitengewone Algemene Vergadering van de Opdrachthoudende vereniging Iverlek op 22 december 2022 (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zou worden), op te dragen zijn stemgedrag af te stemmen op de beslissingen genomen in de gemeenteraad van heden inzake voormelde artikelen 1 tot en met 9 van onderhavige gemeenteraadsbeslissing.

 

ARTIKEL 11

Het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van voormelde beslissingen en onder meer kennisgeving hiervan te verrichten aan de Opdrachthoudende vereniging Iverlek, ter attentie van het secretariaat, (in pdf-versie), uitsluitend op het e-mailadres vennootschapssecretariaat@fluvius.be.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Kosteloze grondverwerving Terlindenweg.

 

 

Besluit:

Met 19 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Willy Michiels, Erik Beunckens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Gilbert Verdoodt, Tim Lengeler, Chris De Knop en Chris Lanssens), 9 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben en Suzy Jacobs)

 

Art. 1 - De gemeente Asse zal het volgende goed kosteloos verwerven van mevr. Rogiers Agnes:

- een perceel, de wegenis Terlindenweg te 1730 Asse, ten kadaster gekend als Asse, eerste afdeling, sectie F, nummer 301/H P0000, met een oppervlakte van 09 a 32 ca.

 

Art. 2 - Het in artikel 1 vermelde goed wordt ingelijfd in het openbaar domein van de gemeente Asse.

 

Art. 3 - De akte tot kosteloze grondafstand zal verleden worden voor de burgemeester en namens de gemeente getekend worden door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Kosteloze grondverwerving Heierveld

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

Art. 1 - De gemeente Asse zal het volgende goed kosteloos verwerven van mevr. Annaert Joanna, mevr. Van Der Mijnsbrugge Hortentia, dhr. De Ridder Marc en mevr. Van Den Broeck Margaretha:

- een perceel, gelegen aan het Heierveld te 1730 Asse, ten kadaster gekend als    Asse, tweede afdeling, sectie C, nummer 137m, met een oppervlakte van 01 a 36 ca;

 

Art. 2 - Het in artikel 1 vermelde goed wordt ingelijfd in het openbaar domein van de gemeente Asse. 

 

Art. 3 - De akte tot kosteloze grondafstand zal verleden worden voor de burgemeester en namens de gemeente getekend worden door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Kosteloze grondverwerving Edingsesteenweg

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art. 1 - De gemeente Asse zal het volgende goed kosteloos verwerven van De Ets Cammaert BVBA:

 - een strook grond, gelegen aan de Edingsesteenweg te 1730 Asse, ten kadaster gekend als Asse, eerste afdeling, sectie F, nummer 217P, met een oppervlakte van 35 m².

 

Art. 2 - Het in artikel 1 vermelde goed wordt ingelijfd in het openbaar domein van de gemeente Asse.

 

Art. 3 - De akte tot kosteloze grondafstand zal verleden wordt voor de burgemeester en namens de gemeente getekend worden door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Lidmaatschap VVSG.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Enig art. : De beslissing van de gemeenteraad van 21 oktober 2019 wordt ingetrokken, zodat de gemeente Asse lid blijft van de vzw VVSG.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Verkeers- en signalisatieborden - taalwetgeving.

 

 

Besluit:

Met 16 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Tim Lengeler en Chris Lanssens), 5 nee-stemmen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck en Johan Berben), 8 onthoudingen (Willy Michiels, Erik Beunckens, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Finke Jacobs, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop en Suzy Jacobs)

 

Enig art. :  In de algemene leefmilieu-, brandpreventie- en politieverordening wordt het volgende artikel 1.6 toegevoegd:

“Art. 1.6. De verkeers- en signalisatieborden geplaatst bij bezetting van het openbaar domein mogen uitsluitend Nederlandstalige vermeldingen bevatten.

Signalisatie met anderstalige vermeldingen dient op het eerste verzoek te worden verwijderd en vervangen door eentalig Nederlandstalige borden.

Als de overtreder de zaken niet onmiddellijk in orde brengt, kan de gemeente zich het recht voorbehouden dat te doen op kosten en risico van de overtreder.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Projectvereniging Hoperfgoed - 't Stakenhuis.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art. 1 - De duurtijd van de projectvereniging Hoperfgoed - 't Stakenhuis wordt verlengd tot en met 31 december 2025.

 

Art. 2 - De statutenwijziging van de projectvereniging Hoperfgoed - 't Stakenhuis (als bijlage) wordt goedgekeurd.

 

Art. 3 - De toetreding van de gemeenten Affligem en Opwijk tot de projectvereniging wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Aansluiting Vastgoedinformatieplatform en vernieuwing retributiereglement vastgoedinformatie – goedkeuring.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art. 1   Definities:

  Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder:

  1° vastgoedinformatie: gebouw-, grond- of omgevingsgebonden

  gegevens inzake een onroerend goed, inclusief informatie met                                betrekking tot het juridische, administratieve of fysieke statuut van dit                                           onroerend goed;

  2° lokale gegevensbron: vastgoedinformatie die een gemeente of de                               rechtspersonen die ervan afhangen, beheert;

  3° centrale gegevensbron: vastgoedinformatie die een Vlaamse                               instantie of een externe overheid beheert;

  4° Vastgoedinformatieplatform of VIP: elektronisch informatiesysteem                              voor de ontsluiting, samenvoeging en veilige gegevensdeling van                                                         vastgoedinformatie tussen aanleverende entiteiten en aanvragers;

  5° vastgoeddossier: de combinatie van verschillende datasets,                                samengesteld uit vastgoedinformatie met betrekking tot een perceel,                                           of een onderdeel, die op aanvraag wordt ontsloten door de                                                                       aanleverende entiteit, door Digitaal Vlaanderen wordt samengevoegd                                                         en door de lokale overheid ter beschikking wordt gesteld aan de                                                         aanvrager;

  6° externe overheid: overheidsinstanties, vermeld in artikel I.3, 8° van                              het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

  7° Vlaamse instantie: elk van de volgende overheidsinstanties:

1. de instanties van de Vlaamse overheid, vermeld in artikel I.3, 1°, van het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

2. de instellingen met een publieke taak, vermeld in artikel I.3, 6°, van het Bestuursdecreet van 7 december 2018, voor zover ze afhangen van de Vlaamse overheid of van een of meer andere instellingen met een publieke taak die afhangen van de Vlaamse overheid;

3. de instanties van de Vlaamse overheid, vermeld in artikel I.3, 7°, van het Bestuursdecreet van 7 december 2018;

  8° aanvrager: de notaris of vastgoedmakelaar die in het kader van zijn                beroepsactiviteiten of taken van algemeen belang die bij of krachtens                                           een supranationale of wetskrachtige norm bepaalde                                                                                     vastgoedinformatie nodig heeft en daartoe een aanvraag via het VIP                                                         doet;

  9° algemene verordening gegevensbescherming: Verordening (EU)                               2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016                                           betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met                                                         de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer                                           van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG;

  10° persoonsgegevens: de gegevens, vermeld in artikel 4, 1), van de                              algemene verordening gegevensbescherming;

  11° verwerking: een verwerking als vermeld in artikel 4, 2), van de                               algemene verordening gegevensbescherming;

  12° verwerkingsverantwoordelijke: een verwerkingsverantwoordelijke                              als vermeld in artikel 4, 7), van de algemene verordening                                                                       gegevensbescherming;

  13° betrokkene: een betrokkene als vermeld in artikel 4, 1), van de                               algemene verordening gegevensbescherming.

 

Art. 2  De gemeente Asse verzamelt de opgevraagde vastgoedinformatie uit                 lokale gegevensbronnen. De gemeente Asse doet een beroep op het                                                         VIP om vastgoedinformatie uit centrale gegevensbronnen op te halen                                           en samen te voegen met het vastgoeddossier. De gemeente Asse stelt                             het vastgoeddossier via het Vastgoedinformatieplatform aan de                                                         aanvrager ter beschikking.

  In de mate dat persoonsgegevens zouden worden verwerkt in het                               kader van het vastgoeddossier, verwerkt de gemeente die gegevens                                                         met als doeleinde om aanvragers samengevoegde vastgoedinformatie                                           uit centrale en lokale gegevensbronnen ter beschikking te stellen in het                                           kader van hun beroepsactiviteiten of in het kader van taken van                                                         algemeen belang die bij of krachtens een supranationale of                                                                       wetskrachtige norm zijn bepaald.

  Met ingang van 19 december 2022 wordt ten voordele van gemeente                 Asse een retributie geheven op aanvragen, gedaan via het                                                                       Vastgoedinformatieplatform, tot het verkrijgen van het                                                                                     vastgoeddossier.

 

Art. 3  De retributie is verschuldigd door de aanvrager.

 

Art. 4  Het bedrag van de retributie wordt vastgelegd als volgt:

 

Voorwerp aanvraag

Retributiebedrag

Vastgoeddossier

170 EUR

 

Een aanvrager dient slechts éénmaal de retributieprijs voor een aanvraag te betalen per groep van 5 kadastrale percelen op voorwaarde dat:

        (i) De percelen aangrenzend zijn

        (ii) De percelen binnen éénzelfde gemeentelijke grens liggen

        (iii) Er maximaal op één perceel (een) gebouweenhe(i)d(en) geregistreerd is (zijn)

 

De aflevertermijn voor het vastgoeddossier bedraagt maximum 30 dagen.

 

Art. 5   De onbetwiste en opeisbare retributie wordt bij niet-betaling                                ingevorderd conform artikel 177, tweede lid, van het Decreet van 22                                                         december 2017 over het lokaal bestuur.

 

  De betwiste en opeisbare retributie wordt bij niet-betaling                                burgerrechtelijk ingevorderd.

 

Art. 6  §1.In de mate dat persoonsgegevens zouden worden verwerkt in het                              kader van het vastgoeddossier, treedt de gemeente Asse voor de                                                         doeleinden omschreven in artikel 2 op als                                                                                                                 verwerkingsverantwoordelijke.

  §2. De gemeente verwerkt voor de doeleinden omschreven in artikel 2                              persoonsgegevens met betrekking tot de volgende categorieën van                                                         betrokkenen:

1. aanvragers; en

2. houders van rechten op een perceel, of een onderdeel, waarvoor het vastgoeddossier wordt aangevraagd.

  §3. De gemeente verwerkt voor de doeleinden omschreven in artikel 2                              volgende categorieën van persoonsgegevens:

1. contact- en identificatiegegevens;

2. financiële gegevens;

3. het identificatienummer van het Rijksregister/KBO-nummer;

4. vastgoedinformatie;

5. gegevens in het kader van openbare onderzoeken en overtredingen.

  §4. De gemeente Asse bewaart de persoonsgegevens die het                                verwerkt, niet langer dan noodzakelijk is om de doeleinden, vermeld in                                           artikel 2, te bereiken en conform artikel III.87, §1 van het                                                                       Bestuursdecreet van 7 december 2018, of tot de betrokkene vraagt                                                         om de persoonsgegevens die gemeente Asse verwerkt, te verwijderen,                             conform de voorwaarden, vermeld in de algemene verordening                                                         gegevensbescherming. De archiveringstermijn van de                                                                                     persoonsgegevens bij de gemeente Asse bedraagt 3 jaar                                                                       overeenkomstig de bepalingen van de Selectielijst voor Vlaamse                                                         gemeentearchieven.

  §5.De gemeente Asse doet een beroep op agentschap Digitaal                  Vlaanderen voor de doeleinden omschreven in artikel 2. Agentschap                                                         Digitaal Vlaanderen treedt in dit kader op als verwerker van de                                                                       gemeente Asse, die de verwerkingsverantwoordelijke is. De                                                                       modaliteiten van de verwerking zijn geregeld in de                                                                                                   verwerkingsovereenkomst die te vinden is in Bijlage 1.

 

Art. 7  De vastgoeddossiers die de gemeente Asse via het                                 Vastgoedinformatieplatform ter beschikking stelt, worden niet                                                                       ondertekend aangezien het vastgoeddossier een louter informatief                                                         document betreft dat geen beleidsmatige stellingname inhoudt en niet                                           kwalificeert als stuk of briefwisseling in de zin van artikel 279 van het                                                         Decreet lokaal bestuur.

 

Art. 8  Dit reglement vervangt vanaf 19 december 2022 alle

  retributiereglementen die betrekking hebben op vastgoeddossiers, die

  vanaf de bekendmaking van dit reglement kunnen worden aangevraagd                via het Vastgoedinformatieplatform.

 

Art. 9  Dit reglement wordt bekendgemaakt overeenkomstig artikel 286 en                               287 van het Decreet van 22 december 2017 over het lokaal bestuur.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

SO 'Mobiel energiehuis' van 3WPlus.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art. 1: De deelname aan het project 'Mobiel energiehuis 2.0' van 3WPlus voor 0.5 VTE, kostprijs € 21 000 per jaar, wordt goedgekeurd.

 

Art. 2: De samenwerkingsovereenkomst 'Mobiel energiehuis 2.0' van 3WPlus  wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Autodelen - raamcontract Haviland

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Enig art.: De deelname aan het raamcontract van Haviland voor elektrische deelwagens, waarbij Cambio wordt aangesteld als autodeelpartner en waarbij er wordt ingetekend op twee deelwagens, wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Toetreding tot aankoopcentrale van IGEMO  betreffende de groepsaankoop "duurzame voertuigen' -goedkeuring.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

Art. 1.-: De gemeenteraad beslist tot toetreding tot de aankoopcentrale van IGEMO binnen raamovereenkomst groepsaankoop "duurzame voertuigen.

 

Art. 2.-: Het college van burgemeester en schepenen wordt gemandateerd om bestellingen (ongeacht het bedrag) te plaatsen in het kader van de groepsaankoop “duurzame voertuigen”.

 

Art. 3.-: Elke afroep onder dit raamcontract zal ter goedkeuring voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Afname raamovereenkomst "het leveren (en plaatsen) van straatmeubilair' (Aankoopcentrale Creat)  - goedkeuring

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art. 1.-  De gemeenteraad keurt de afname van de raamovereenkomst voor het leveren (en plaatsen) van straatmeubilair (Aankoopcentrale Creat), opdracht gegund aan Wolters MABEG, Leuerbroek 1074, 3640 Kinrooi, goed.

 

Art. 2. - De looptijd van het raamcontract van de opdracht in artikel 1 bedraagt 48 maanden van 1 juni 2022 tot en met 31 mei 2026.

 

Art. 3. - Elke afroep onder dit raamcontract zal ter goedkeuring voorgelegd worden aan het college van burgemeester en schepenen.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Aanpassen huishoudelijk reglement speelpleinwerking met toevoegen annuleringsbeleid.

 

 

Besluit:

Met 25 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Willy Michiels, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Niel Delgouffe, Laura Casagrande, Danny Van Hemelrijck, Johan Berben, Gilbert Verdoodt, Tim Lengeler, Chris De Knop en Chris Lanssens), 3 nee-stemmen (Edward Van Keer, Cecile Sillis en Finke Jacobs), 1 onthouding (Suzy Jacobs)

 

Enig art. : Het huishoudelijk reglement van voor- en naschoolse kinderopvang en speelpleinwerking Spinibo, met toevoegen van een annuleringsbeleid, wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Wijzigen samenwerkingsovereenkomst buitenschoolse opvang in de Assese kleuterscholen en lagere scholen.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Enig art. : De nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen de buitenschoolse opvang georganiseerd door het gemeentebestuur en de Assese basisscholen, wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Algemene leefmilieu-, brandpreventie- en politieverordening: aanpassing hoofdstuk XIII.

 

 

Besluit:

Met 23 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Willy Michiels, Erik Beunckens, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Finke Jacobs, Gilbert Verdoodt, Tim Lengeler, Chris De Knop en Chris Lanssens), 6 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Johan Berben en Suzy Jacobs)

 

Enig art. : De voorgestelde aanpassingen aan hoofdstuk XIII van de algemene leefmilieu-, brandpreventie- en politieverordening (als bijlage) worden goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Convenant met betrekking tot de uitbating van een vaste kansspelinrichting

klasse lV gelegen Nieuwstraat 48 te 1730 Asse

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art1: De gemeenteraad weigert om met de nv Derby, Waversesteenweg 1100 bus 3 te 1160 Oudergem een convenant af te sluiten voor de exploitatie van een kansspelinrichting klasse IV, gelegen aan de Nieuwstraat 48 te 1730 Asse.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Goedkeuring vaststellingsbevoegdheid gas 1-4

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

Art. 1 - Kris Buys, Steven Gaudeus, Kristof Van Campenhout, Bjarne Tournoy, Drini Pollozhani, Sylvio Vandenbossche, worden verlengd of nieuw aangesteld als vaststellers in het kader van de gemeentelijke administratieve sancties (1 tot 4) waarbij hun vaststellingsbevoegdheid van toepassing is op het vaststellen van inbreuken op de gemeentelijke reglementen en verordeningen. Gil Jacobs heeft zijn verplichte opleiding tot gemeenschapswacht met succes afgerond.

 

Art. 2 - Volgens de wet van 15 mei 2007, artikel 3 § 2, belast de gemeenteraad de gemeenschapswacht-vaststellers met het verrichten van de vaststellingen die uitsluitend beperkt worden tot de onmiddellijk waarneembare toestand van goederen die de gemeente het recht geeft een belasting of retributie te heffen.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Aanleg van een fietssnelweg tussen Sleeuwagen en Voorstehoeve en tussen Kruiskouter en Zittert + bouw van een fietstunnel thv Mollemseweg en aanleg van fietssnelweg tussen Ceuppensrij en Mollemseweg - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art. 1:  Goedkeuring wordt verleend aan het bestek en de raming voor de                                           opdracht “Aanleg van een fietssnelweg tussen Sleeuwagen en                                                         Voorstehoeve en tussen Kruiskouter en Zittert + bouw van een                                           fietstunnel thv Mollemseweg en aanleg van fietssnelweg tussen                                           Ceuppensrij en Mollemseweg”, opgesteld door de ontwerper,                                                         Ingenieursbureau Goegebeur-D'Hauwer bv, Valleistraat 75 te 9402                                           Meerbeke. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in                                           het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van                                           de overheidsopdrachten. De raming bedraagt € 3.575.676,90 excl.                                           btw of € 4.326.569,05 incl. 21% btw (btw medecontractant) waarbij                                           het aandeel van de gemeente Asse € 2.422.823,20 excl. btw of €                                           2.931.616,07 incl. 21% btw bedraagt (btw medecontractant).

Art. 2:  Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare                                           procedure.

Art. 3:  Gemeente Asse wordt gemandateerd om de procedure te voeren en in                             naam van INFRABEL Asset Management Area North-West bij de                                           gunning van de opdracht op te treden.

Art. 4:  In geval van een juridisch geschil omtrent deze overheidsopdracht, is                                           elk deelnemend bestuur mee verantwoordelijk voor alle mogelijke                                           kosten in verhouding tot zijn aandeel in de opdracht.

Art. 5:  Afschrift van deze beslissing wordt bezorgd aan de deelnemende                                           besturen.

Art. 6:  De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld, goedgekeurd en                                           bekendgemaakt op nationaal niveau.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Gemeentelijke tarieven saneringsbijdrage voor 2023.

 

 

Besluit:

Met 16 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Tim Lengeler en Chris Lanssens), 13 nee-stemmen (Willy Michiels, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop en Suzy Jacobs)

 

Enig art. : Intercommunaal voorstel wordt niet gevolgd. De tarieven 2022 worden ook toegepast voor 2023. (m.a.w. geen indexatie voor 2023).

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Toetreding tot de dienstverlenende vereniging Cipal dv.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

Art. 1 - De gemeenteraad keurt de statuten van de dienstverlenende vereniging Cipal goed.

 

Art. 2 - De gemeenteraad keurt de toetreding van de gemeente Asse tot deze vereniging, voor de duur van haar bestaan, goed.

 

Art. 3 - De voorziene kapitaalplaatsing van 8.625 euro te doen, na opvraging door Cipal en daartoe de nodige gelden uit te trekken op de begroting.

 

Art. 4 - Een voor eensluitend verklaard afschrift van dit toetredingsbesluit over te maken aan Cipal.

 

Art. 5 - Het college van burgemeester en schepenen te gelastten met de uitvoering van dit besluit

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Belasting op het privaat ingebruik nemen van het openbaar domein.

 

 

Besluit:

Met 16 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Tim Lengeler en Chris Lanssens), 13 onthoudingen (Willy Michiels, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop en Suzy Jacobs)

 

Art.1-  Er wordt voor de periode 01/01/2023 tot en met 31/12/2025 een gemeentebelasting 'gevestigd op het privaat in gebruik nemen van het openbaar domein, onder gelijk welke vorm, gelijk-, boven- of ondergronds, tenzij deze ingebruikname reeds aanleiding geeft tot de toepassing van een andere gemeenteverordening inzake belasting of retributie, of toegestaan is krachtens een contract.

 

Art.2- De belasting is verschuldigd door de aanvrager van de vergunning of de persoon die het openbaar domein in gebruik neemt.

 

Art.3- De belasting wordt vastgesteld op:

- Terrassen

De terrassen worden vrijgesteld van retributie. Ze dienen wel een vergunning voor de terrassen aan te vragen.

        Permanente inname (Pleinen, parken, kernwinkelgebied Asse en

 Zellik): 0 €/m²/jaar

     Zomerterrassen (beperkt in tijd, parkeerplaatsen, stoep,…):

 0 €/m²/jaar

     Occasionele inname: 0 €/m²/dag

 

- Uitstallingen (stoepbord, kledingrek, aandachtstrekker,       verkoopinstallatie, aankondiging, niet vast fietsenrek)

     Permanente inname (reclamepanelen,…): 18,00/m²/jaar

     Occasionele inname: 4,50€/m²/dag (met een minimum van 45,00€)

     Stoepborden: 25,00€/bord/jaar

     Reclamevlaggen: 100€/vlag/jaar

 

- Afhaalautomaten:

     Automaten met een minimum grondoppervlakte van 0,20m²: 250,00€/jaar

     Automaten met een grondoppervlakte minder dan 0,20m²: 35,00€/jaar

 

- Gelegenheidsinname (tenten): 4,50€/m²/dag (met een minimum van 45,00€)

 

- Ambulante handel:

     Commerciële doeleinden, occasioneel plaatsen van een kraam, stand of voertuig (max. 30m²): 15,64€/dag

     Per bijkomende schijf van 10 m²: 15,64 €/dag

 

3.2.

§1.Voor werkzaamheden verricht door aannemers, ambachtslieden en andere privé-personen (plaatsen van stellingen, containers en andere materialen):

   - 0,29 euro/m2/dag (met minimum van 5,80 euro per dag)

 

 

§2. De tarieven, vermeld in §1, worden verdubbeld indien een openbare weg volledig is afgesloten voor het doorgaand verkeer.

 

3.3. De tarieven, vermeld onder de artikel 3 worden verdubbeld indien bij de ingebruikname betalende parkeerplaatsen worden ingenomen.

 

Art.4- Zijn vrijgesteld van de belasting:

 1) De werkzaamheden van algemeen belang. Werken uitgevoerd door nutsmaatschappijen.

 2) Werken of opdrachten uitgevoerd door of in opdracht van openbare besturen.

 

Art.5- Het intrekken van de vergunning bij politiemaatregel wegens onrechtmatig gebruik of het afzien van het genot van de vergunning door de verkrijger van de vergunning, brengt voor de belastingplichtige geen enkel recht mee tot terugbetaling van het betaalde bedrag.

Art.6- Voor de berekening van het bedrag van de belasting, die vastgesteld is per m2, is de oppervlakte die in aanmerking moet worden genomen, die van de rechthoek of van het vierkant, dat fictief rond het voorwerp of de groep voorwerpen, die het openbaar bezet(ten), kan getrokken worden.

Art.7- 

 §1. Bij een privatieve ingebruikname van het openbaar domein

 met een vergunning wordt de belasting contant ingevorderd bij het afleveren van de vergunning tegen afgifte van een kwitantie.

 §2. Bij een privatieve ingebruikname van het openbaar domein

 zonder een vergunning wordt de belasting ingevorderd bij wege van een kohier dat vastgesteld en uitvoerbaar verklaard wordt door het college van burgemeester en schepenen.

De belasting moet betaald worden binnen de twee maanden na de verzending van het aanslagbiljet.

Art.8- De belastingschuldige of zijn vertegenwoordiger kan bezwaar indienen tegen deze belasting bij het college van burgemeester en schepenen.

Het bezwaarschrift moet, op straffe van nietigheid, schriftelijk worden ingediend, en worden gemotiveerd. De indiening kan gebeuren door verzending of door overhandiging.              Bezwaarschriften kunnen onder dezelfde voorwaarden en binnen dezelfde termijn worden ingediend via een duurzame drager.

Deze indiening, moet op straffe van verval, gebeuren binnen een termijn van drie maanden vanaf de contante betaling of vanaf de derde werkdag volgend op de datum van verzending van het aanslagbiljet waarop de bezwaartermijn vermeld staat of vanaf de kennisgeving van de aanslag.

 

Art.9-  De afgeleverde vergunning dient op een zichtbare plaats aangebracht te worden in de onmiddellijk nabijheid van de inname.

 

Art.10 -  Het gemeenteraadsbesluit van 28 januari 2019 houdende het belastingreglement aangaande het privaat in gebruik nemen van het openbaar domein wordt met ingang van 1 januari 2023 opgeheven.

 

Art. 11 - Zonder afbreuk te doen aan de bepalingen van het decreet van 30 mei 2008, zijn de bepalingen van titel VII (vestiging en invordering van de belastingen), hoofdstukken 1 (algemene bepalingen), 3 (onderzoek en controle), 4 (bewijsstukken van de administratie), 6 tot en met 9bis (aanslagtermijn, rechtsmiddelen, invordering van de belasting waaronder de nalatigheids – en moratoriumintrest; rechten en voorrechten van de schatkist, verjaring van de rechten van de schatkist) van het Wetboek van de inkomstenbelastingen en de artikel 126 tot 175 van het uitvoeringsbesluit van dit Wetboek (betreft o.m. de verjaring en de vervolgingen) van toepassing voor zover zij met name niet de belastingen op de inkomsten betreffen.

 

Art. 12- De voormelde tarieven wordt gekoppeld aan de evolutie van de consumptieprijsindex en stemmen overeen met de index van december 2018. Ze worden jaarlijks aangepast aan het consumptieprijsindexcijfer van de maand december die aan de aanpassing voorafgaat.

 Formule:

 [huidig tarief] x consumptieprijsindexcijfer van de maand december die aan de aanpassing voorafgaat/consumptieprijsindexcijfer van december 2018.

 

Art. 13- Dit belastingreglement wordt aan de toezichthoudende overheid toegezonden.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Belastingreglement op het afgeven van administratieve stukken.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Art. 1 - Er wordt voor een termijn, ingaand op 01/01/2023 en eindigend op 31/12/2025 een belasting gevestigd op het afleveren door het gemeentebestuur van administratieve stukken en inlichtingen.

 De belasting is verschuldigd door de natuurlijk of rechtspersoon aan wie het stuk wordt afgeleverd.

 

Art. 2 - Het bedrag van de belasting wordt als volgt vastgesteld :

 

2.1. Getuigschriften : gratis

2.2.  Legalisatie of voor echt verklaring van documenten : Gratis

2.3. Identiteitskaarten en verblijfsbewijzen :

2.3.1. Identiteitsbewijzen voor kinderen van minder dan 12 jaar,

afgeleverd in uitvoering van het K.B. van 10/12/1996 en latere wijzigingen.

 

2.3.1.1. Elektronische identiteitskaarten voor kinderen van minder

dan 12 jaar afgeleverd in uitvoering van het K.B. van 18.10.2006 en latere wijzigingen.

- 8,50 Euro voor het eerste of voor elke andere die uitgereikt wordt tegen inlevering van de oude.

- 8,50 Eurovoor een duplicaat ingevolge diefstal.

- 17,30Euro voor een duplicaat ingevolge verlies.

- 110,80 Euro voor een dringende aflevering.

- 146,20 Euro voor een dringende aflevering met levering in Brussel.

In afwijking op art. 8 van dit reglement zullen de prijzen van de producten uit artikel 2.3.1.1 niet gekoppeld worden aan de evolutie van de consumptieprijsindex en op 1 januari niet worden aangepast aan de consumptieprijsindexcijfer van de maand die aan de aanpassing voorafgaat.

 

2.3.1.2. Identiteitsbewijs bestaande uit een tweeluik, bedekt met een plastic laagje of in een plastic zakje (model 2-b) (identiteitsbewijs vreemdelingen) afgeleverd in uitvoering van het K.B. van 22/10/2013 en latere wijzigingen

- 2,06 Euro voor een eerste exemplaar of voor elke andere uitgereikt wordt tegen inlevering van de oude.

- 2,06 Euro voor een duplicaat ingevolge diefstal.

- 4,13 Euro voor een duplicaat ingevolge verlies.

 

2.3.2. Elektronische identiteits- en verblijfskaarten voor personen vanaf 12 jaar :

2.3.2.1. Elektronische identiteitskaarten voor Belgen, afgeleverd in uitvoering van het K.B. van 25/03/2003 voor personen vanaf 12 jaar en latere wijzigingen:

- 25,30 Euro

- 25,30 Euro voor elk duplicaat ingevolge diefstal

- 35,80 Euro voor elk duplicaat ingevolge verlies

- 129,30 Euro voor een dringende aflevering.

- 164,60 Euro voor een dringende aflevering met levering in Brussel.

In afwijking op art. 8 van dit reglement zullen de prijzen van de producten uit artikel 2.3.2.1. niet gekoppeld worden aan de evolutie van de consumptieprijsindex en op 1 januari niet worden aangepast aan de consumptieprijsindexcijfer van de maand die aan de aanpassing voorafgaat.

 

2.3.2.2. Elektronische vreemdelingenkaarten opgesteld volgens het model 8ter en 8quater (EU, EU+) afgeleverd in uitvoering van de Wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen en latere wijzigingen en de Wet van 19 juli 1991 betreffende de bevolkingsregisters, de identiteitskaarten, de vreemdelingenkaarten en de verblijfsdocumenten en latere wijzigingen

− 25,30 Euro

− 25,30 Euro voor een nieuwe kaart ingevolge diefstal

− 35,80 Euro voor een nieuwe kaart ingevolge verlies

−129,30 Euro voor een dringende aflevering

In afwijking op art. 8 van dit reglement zullen de prijzen van de producten uit artikel 2.3.2.2. niet gekoppeld worden aan de evolutie van de consumptieprijsindex en op 1 januari niet worden aangepast aan de consumptieprijsindexcijfer van de maand die aan de aanpassing voorafgaat.

 

2.3.2.3. Verblijfsbewijzen van vreemdelingen :

- 5,16 Euro voor een attest immatriculatie

- gratis voor een bewijs inschrijving vreemdelingenregister (bijlage 8)

- gratis voor een Aankomstverklaring

 

2.3.2.4. Elektronische vreemdelingenkaarten opgesteld volgens het Europees model (A, B, F, F+, H, I, J, K, L, M, M duurzaam verblijf en N) afgeleverd in uitvoering van :

- de Wet van 15 december 1980 betreffende de toegang tot het grondgebied, het verblijf, de vestiging en de verwijdering van vreemdelingen en latere wijzigingen en de Wet van 19 juli 1991 betreffende de bevolkingsregisters, de identiteitskaarten, de vreemdelingenkaarten en de verblijfsdocumenten.

 

- 25,80 Euro

- 25,80 Euro voor een nieuwe kaart ingevolge diefstal

- 36,30 Euro voor een nieuwe kaart ingevolge verlies

-164,60 Euro voor dringende aflevering.

In afwijking op art. 8 van dit reglement zullen de prijzen van de producten uit artikel 2.3.2.4. niet gekoppeld worden aan de evolutie van de consumptieprijsindex en op 1 januari niet worden aangepast aan de consumptieprijsindexcijfer van de maand die aan de aanpassing voorafgaat.

 

2.3.2.5. Elektronische verblijfskaarten van het type M, M duurzaam verblijf en N die worden afgeleverd in uitvoering van:

- de wet van 16 december 2020 betreffende de begunstigden van het akkoord inzake de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland uit de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie

 

- 25,30 Euro voor de eerste of voor elke andere die uitgereikt wordt tegen inlevering van de oude

- 25,30 Euro voor een nieuwe kaart ingevolge diefstal

- 35,80 Euro voor een nieuwe kaart ingevolge verlies

- 129,30 Euro voor dringende aflevering.

- kosteloos voor de M-kaart met de vermelding "duurzaam verblijf" voor zover het gaat om een eerste afgifte aan een begunstigde van het terugtrekkingsakkoord die op het moment van zijn aanvraag voor de status van begunstigde van het terugtrekkingsakkoord (bijlage 58) in het bezit was van een geldig document ter staving van duurzaam verblijf (bijlage 8bis of E+) of van een geldige duurzame verblijfskaart van een familielid van een burger van de Unie (F+-kaart). De kosteloosheid geldt enkel voor een gewone procedures (niet-spoed!).

 

In afwijking op art. 8 van dit reglement zullen de prijzen van de producten uit artikel 2.3.2.5. niet gekoppeld worden aan de evolutie van de consumptieprijsindex en op 1 januari niet worden aangepast aan de consumptieprijsindexcijfer van de maand die aan de aanpassing voorafgaat.

 

2.4. Rijbewijzen :

Rijbewijs Europees model (bankkaart): 26,96 Euro

Voorlopig rijbewijs Europees model (bankkaart): 26,96 Euro

Afleveren van een internationaal rijbewijs : 26,96 Euro.

 

2.5. Trouwboekjes :

16,17 Euro (huwelijksgetuigschrift inbegrepen).

Eenzijdige opzegging van een wettelijke samenwoonst: 215,66 Euro.

 

2.6. Paspoorten:

2.6.1 Paspoorten voor inwoners ingeschreven in het

Bevolkingsregister van Asse en voor Belgen op doorreis:

- 84,84 Euro per exemplaar gewone procedure.

- 264,33 Euro volwassene spoedprocedure.

- 43,45 Euro minderjarige gewone procedure.

- 221,86 Euro minderjarige spoedprocedure.

2.6.2 Reisdocumenten voor vluchtelingen, vreemdelingen en staatlozen

- 80,74 Euro per exemplaar gewone procedure.

- 254,10 Euro volwassene spoedprocedure.

- 49,59 Euro minderjarige gewone procedure.

- 221,86 Euro minderjarige spoedprocedure.

In afwijking op art. 8 van dit reglement zullen de gemeentezegels van de producten uit artikel 2.6.2 gekoppeld worden aan de gemeentezegels van toepassing op de producten van artikel 2.6.1.

 

2.7. Diverse inlichtingen en lijsten.

2.7.1. a) 2,16 Euro per blad voor eenmalige inlichtingen uit

bevolkingsregisters, registers (adreswijzigingen,selectielijsten,...)

b) gratis voor inlichtingen omtrent eigen persoonsgegevens, zoals

bedoeld in art.10§1 van de Wet van 08.12.1992;

2.7.2. per blad voor afschriften van andere publicata en van

stedenbouwkundige plannen:

- 0,06 Euro voor een afschrift in zwart/wit op A4 formaat

- 0,13 Euro voor een afschrift in zwart/wit op A3 formaat

- 1,25 Euro voor een afschrift in kleur op A4 formaat

- 1,88 Euro voor een afschrift in kleur op A3 formaat

2.7.3. 12,51 Euro per planafdruk.

 

2.8. Bouw-, verkavelings- en milieuvergunningen.

2.8.1. Er is een belasting verschuldigd van:

 

 

Digitaal

Analoog

Melding van een ingedeelde inrichting of activiteit

40,93 EUR

61,40 EUR

Melding voor het uitvoeren van stedenbouwkundige handelingen

40,93 EUR

61,40 EUR

Melding voor een inrichting en het uitvoeren van stedenbouwkundige handelingen

40,93 EUR

61,40 EUR

Omgevingsvergunningsaanvraag voor het uitvoeren van stedenbouwkundige handelingen:

- Gewone procedure

- Vereenvoudigde procedure

 

 

46,05 EUR

12,28 EUR

 

 

51,17 EUR

15,35 EUR

Omgevingsvergunningsaanvragen voor een

- Gewone procedure

- Vereenvoudigde procedure

 

204,67 EUR

102,34 EUR

 

245,61 EUR

133,04 EUR

Indien klasse1

- Zonder MER

- Met MER

 

  921,02 EUR

1.535,04 EUR

 

 

Omgevingsvergunningsaanvragen voor een ingedeelde inrichting EN voor het uitvoeren van stedenbouwkundige handelingen:

- Gewone procedure

- Vereenvoudigde procedure

 

 

 

204,67 EUR

102,34 EUR

 

 

 

245,61 EUR

133,04 EUR

Vraag tot omzetting van een milieuvergunning verleend voor 20 jaar naar een permanente

204,67 EUR

245,61 EUR

Aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden:

- Zonder wegenis

 

 

- Met wegenis

 

204,67 EUR

+ 81,87 EUR/lot

 

255,84 EUR

+ 81,87 EUR/lot

 

409,34 EUR

+ 102,34 EUR/lot

 

511,68 EUR + 102,34 EUR/lot

Verzoek tot bijstelling van een verkavelingsvergunning

153,50 EUR

+40,93 EUR/lot

255,85 EUR

+46,05 EUR/lot

Afstand van de omgevingsvergunning voor het verkavelen van gronden

40,93 EUR

51,17 EUR

Aanvraag van een stedenbouwkundig attest

12,28 EUR

15,35 EUR

Aanvraag van een planologisch attest

30,70 EUR

46,05 EUR

Vergunningsaanvraag springstoffen

204,67 EUR

245,61 EUR

Vergunningsaanvraag ioniserende stralingen

204,67 EUR

245,61 EUR

Aanvraag tot het houden van een projectvergadering

 

307,01 EUR

Voor het in kennis brengen van kadastrale eigenaars en omwonenden tijdens de procedure van de aanvraag

 

5,12 EUR /aangetekende zending

 

Er is vrijstelling van belasting voor aanvragen voor :

  1.                              opslagplaatsen voor gas en stookolie voor verwarming van particuliere woningen (klasse 3)
  2.                              warmtepompen voor verwarming/koeling van particuliere woningen (klasse 2 en 3)

2.8.2. Er is een belasting verschuldigd van 125,08 Euro voor het indienen van een aanvraag tot socio-economische machtiging van een handelsvestiging.

 

2.9. Huisnummers : gratis

2.10. Document 240i: gratis

2.11. Algemene politieverordening : 6,25 Euro per exemplaar.

 

2.12. - Een belasting van 170,00 euro per dossier is verschuldigd voor:

de stedebouwkundige-, juridische- en milieu inlichtingen welke het gemeentebestuur dient te bezorgen aan de notaris, vastgoedmakelaar of eigenaar bij het opmaken van een verkoopakte voor een gebouw, een perceel of een entiteit van percelen en gebouwen; voor de subentiteiten (appartement, winkelruimte,...).

- Het verstrekken van milieuinformatie (bodemstalen, milieuvergunningen, historiek bedrijvigheid) voor studiebureau's, bedrijven ...enz.

 

2.13. Per slachtingsaangifte op het grondgebied van de gemeente is er een belasting verschuldigd van 5,39 Euro per dier.

 

2.14. Een afschrift van een belasting- of retributiereglement wordt belast aan een tarief van 0,06 Euro per blad (een afschilt in zwart/wit op A4 formaat).

 

2.15. De retributie voor de afgifte van een conformiteitsattest, in het kader van een aanvraag tot onbewoonbaarheid en/of ongeschiktheid bedraagt 67,39 Euro.

 

Art. 3 - Zijn vrijgesteld van belasting :

3.1. de stukken die in uitvoering van een wet of gelijk welk reglement van de administratieve overheid door het gemeentebestuur kosteloos worden afgeleverd;

 

3.2. de stukken die afgeleverd worden aan behoeftige personen; de behoeftigheid wordt door ieder overtuigend bewijsstuk gestaafd;

 

3.3. de machtigingen betreffende godsdienstige of politiek manifestaties;

 

3.4. de machtigingen betreffende activiteiten die als dusdanig reeds het voorwerp uitmaken van een belasting of retributie ten voordele van de gemeente;

 

3.5. de inlichtingen en stukken, gevraagd door het Rijk, de provincies of de gemeenten, en door de gerechtelijke of administratieve overheid, alsook door de instellingen van openbaar nut;

3.6. de stukken die krachtens een wet, een K.B. of een overheidsverordening reeds aan de betaling van een recht ten voordele van de gemeenten onderworpen zijn.

 

Uitzondering wordt gemaakt voor de rechten die de met het afgeven van reispassen belaste gemeenten ambtshalve toekomen krachtens artikel 13 van de wet van 04.07.1956 en het K.B. van 20.12.1972 en 20.11.1976;

 

3.7. de stukken die afgeleverd worden met het oog op de samenstelling van het dossier dat overeenkomstig de wet van 12 juli 1976 betreffende het herstel van zekere schade veroorzaakt aan private goederen door natuurrampen moet ingediend worden bij het Rampenfonds teneinde een vergoeding te bekomen voor de geleden schade.

Art. 4 - Eventuele verzendkosten van betalende documenten zijn ten laste

van de aanvrager.

 

Art. 5 - De belasting wordt contant ingevorderd :

5.1. voor de gevallen bedoeld in artikel 2.1 tot en met 2.6 en 2.12 tegen afgifte van het document of bij het stuk, waarbij een kasticket met het geïnde bedrag wordt afgeleverd;

5.2. voor de gevallen bedoeld in artikel 2.8, 2.9, 2.10 en 2.13 tegen afgifte van het exemplaar;

5.3. voor de gevallen bedoeld in artikel 2.7 en 2.11 tegen afgifte van een kwitantie;

 

Art. 6 - De belastingschuldige of zijn vertegenwoordiger, die zich onterecht belast acht, kan een met reden omkleed bezwaarschrift indienen dat afgegeven of per post gezonden wordt aan het College van Burgemeester en Schepenen binnen de drie maanden te rekenen van af de contante betaling.

Bezwaarschriften kunnen onder dezelfde voorwaarden en binnen dezelfde termijn worden ingediend via een duurzame drager.

 

Art. 7 - De regels betreffende de invordering, de verwijl- en moratoire

intresten, de vervolgingen, de voorrechten, de wettelijke hypotheek, aanslagtermijnen en de verjaring inzake rijksbelastingen op de inkomsten zijn van toepassing op deze belasting. Deze regels worden beschreven in de wet van 13 april 2019.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Reglement gemeentelijk materiaal.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

Enig art. : Het reglement voor de uitleen van gemeentelijk materiaal wordt aanvaard en goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Aanpassing prijzen identiteitsdocumenten.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

Art. 1 - De tarieven voor de identiteitsdocumenten zoals in bijlage worden goedgekeurd.

 

Art. 2 - De tarieven treden in voege vanaf 1/1/2023.

 

Art. 3 - Artikel 2.3.1 en artikel 2.3.2 van het belastingsreglement op het afgeven van administratieve stukken worden aangepast zoals voorgesteld.

 

Art. 4 - Dit reglement wordt naar de toezichthoudende overheid gezonden.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Retributiereglement op het gebruik maken van gemeentelijke diensten van openbare hygiëne.

 

 

Besluit:

Met 19 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Finke Jacobs, Tim Lengeler en Chris Lanssens), 5 nee-stemmen (Willy Michiels, Erik Beunckens, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop en Suzy Jacobs), 5 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck en Johan Berben)

 

Art. 1 - Er wordt voor een termijn, ingaande op 01.01.2023 en eindigend op 31.12.2025 een retributie gevestigd, verschuldigd :

I. voor prestaties van openbare hygiëne.

II. voor diverse prestaties.

III. voor gemeenschappelijke bepalingen

 

Art. 2 - De retributie is verschuldigd door de persoon die gebruik maakt van de dienst of een beroep doet op prestaties van openbare hygiëne of andere.

  

 

DEEL I. PRESTATIES VAN OPENBARE HYGIËNE.

 

Art. 3.-  Het ophalen, op verzoek, aan huis van hiernavolgende materialen wordt als volgt getarifeerd:

- grof huisvuil (geen afbraakmaterialen) : 0,26 euro/kg.

 

Art. 4.-  Er wordt een retributie geheven van:

 

Fractie  Volume  Contantbelasting

Huisvuil  60L   € 2,00

 30L   € 1,00

 15L   € 0,50

 

GFT   60L   € 1,00

 30L   € 0,50

 15L   € 0,25

 

PMD   60L   € 0,15

  100L   € 0,25

 

 

De prijs voor 1 stortbeurt in een ondergrondse afvalcontainer (restafval) bedraagt 1 Euro (maximum hoeveelheid 60 liter).

 

Kostprijs aankoop badge om toegang te krijgen tot ondergrondse afvalcontainer bedraagt 10 Euro.

De modaliteiten om toegang te krijgen tot ondergrondse afvalcontainers worden vastgesteld door het College van burgemeester en schepenen.

 

Het College van Burgemeester en Schepenen duidt de verkoopspunten aan van de recipiënten.

 

Art. 5 - Het afleveren in een gemeentelijk containerpark van volgende materialen wordt als volgt getarifeerd :

a) gras : 0,63 euro per te ledigen zak (30l), waarvan de inhoud overeenkomt met de inhoud van de bij algemene leefmilieu-, brandpreventie- en politieverordening verplicht gestelde vuilniszakken;

b) haagsnippers en bladeren, vrij van stenen, grond, P.V.C. en papier: 0,63 euro per te ledigen zak (30 l), waarvan de inhoud overeenkomt met de inhoud van de bij algemene leefmilieu-, brandpreventie- en politieverordening verplicht gestelde vuilniszakken;

c) boomwortels en –stronken : 6,25 euro per m³

d) steenpuin : 18,76 euro per m³

e) snoeihout : 6,25 euro per m³

f) autobanden : 2,48 euro per band

g) bruin- en witgoed : gratis

h) grof huisvuil : 24,80 euro per m³

en voor de eerste 1/4 m³ wordt 6,28 euro aangerekend

en voor de eerste 1/2 m³ wordt 12,51 euro aangerekend

i) asbestcement : 32,35 euro m³ met een minimum van 6,25 euro

(1m³ per gezin per jaar gratis)

j) harde plastic : 24,80 per m³

en voor de eerste 1/4 m³ wordt 6,28 euro aangerekend

en voor de eerste 1/2 m³ wordt 12,51 euro aangerekend

 

 

Art. 6.- Andere werken, uitgevoerd door gemeentelijk personeel, dienen vergoed op basis van de hiernavolgende tarifering :

6.1.  Personeel :

6.1.1. van niveau A : 37,20 euro/uur

6.1.2. van niveau B en C : 24,80 euro/uur

6.1.3. van niveau D en E : 20,33 euro/uur

6.1.4. deze tarieven worden verhoogd met 50% voor prestaties uitgevoerd

 tussen 22u en 6u of op een zondag of een wettelijke feestdag.

6.2. Materieel :

6.2.1. gebruik van personenwagen : 14,02 euro/uur

6.2.2. gebruik van vrachtwagen : 18,76 euro/uur

6.2.3. gebruik van kraan en/of klepelmaaier : 24,80 euro/uur

6.3. Administratiekosten : 18,76 euro forfaitair.

 

Art. 7 - Alle verplaatsingskosten gemaakt door de vzw S.A.V.U in het kader van de samenwerkingsovereenkomst inzake de verwijdering van gevonden dieren en krengen op het openbaar domein worden verhaald op de eigenaar.

De verplaatsingskosten zijn : 

- 72,79 euro overdag

- 91,66 ‘s nachts of weekend.

 

 

Art. 8.-

1. De afhalingskosten van slachtafval uitgevoerd door de NV Rendac, en niet gespecifieerd onder punt 2 worden vastgesteld op 27,50 euro, inclusief BTW en worden verhaald op de aanvrager.

2. De vernietigingskost van slachtafval, die één van volgende materialen bevatten wordt vastgesteld op 0,63 euro/kg en wordt verhaald op de aanvrager.

• ruggemerg van runderen, schapen, geiten ouder dan 2 jaar.

• hersenen en tonsillen van schapen en geiten ouder dan 2 jaar.

• milt van schapen en geiten.

 

 

DEEL II. ANDERE PRESTATIES.

 

Art. 9.-  De uitvoering van werken waaronder :

De stalling van op politiebevel verwijderde voertuigen op de gemeentelijke opslagplaats zal aangerekend worden tegen 15,64 euro per dag.

 

Art. 10.- Opdrachten van administratieve politie die louter privé-doeleinden dienen of gegeven ingevolge moedwillige oproepen kunnen eveneens aangerekend worden aan de in artikel 10 vermelde tarieven, met een minimum van 646,99 euro per vastgesteld goed.

 

Art. 11.- De kosten gemaakt door het bestuur voor het onderbrengen in een dierenasiel van verloren of verdwaalde dieren zullen integraal teruggevorderd worden.

 

Art. 12.-Opzoekingen in de registers van de burgerlijke stand, uitgevoerd door gemeentepersoneel worden getarifeerd conform de bepalingen van artikel 6.1.

 

Art.13.-

13.1.  Aankoop van een marmeren naamplaat op de stolp van gemeentelijke

columbaria : 156,36 euro

Het plaatsen van een naamplaatje op de strooiweide : 51,17 euro per vermelde naam.

De aankoop van een symbool op de sterretjesweide:  18,57 euro.

13.2. Voor het organiseren van is

private manifestaties, zoals congressen, feesten, jumpings, e.d.m. waarbij de openbare weg voor het plaatsen van voertuigen en/of paarden dient vrijgehouden te worden: 155,28 euro / dag / vergunning

13.3. Voor het gebruik en de aansluiting op de verdeelkast van de  elektriciteit op de gemeentelijke terreinen langs de Boekfos : 155,28 euro/dag activiteit.

Het gebruik ervan wordt afhankelijk gesteld van het voorleggen van een keuringsbewijs van de apparatuur, waarvoor de aansluiting wordt gevraagd. Bovendien vallen de kosten voor elektriciteit- en waterverbruik ten laste van de gebruiker naar rato van de gebruikte hoeveelheid tegen de op het ogenblik van het gebruik van toepassing zijnde tarieven van de  nutsmaatschappij die zorgt voor de bedeling, zoals voor elk ander gebruik  van verdeelkasten  van elektriciteit en van waterleidingen, eigen aan de gemeente.

 

13.4. Voor het gebruik en de aansluiting op andere verdeelkasten ter gelegenheid van de wekelijkse markt wordt een bedrag van 15,64 euro per drie maand aangerekend.

13.5. Voor het gebruik en de aansluiting op andere verdeelkasten ter gelegenheid van een kermis worden volgende tarieven aangerekend :

- attractie 32 ampère (driefasig 220 V)  62,54 Euro per kermis

- attractie 63 ampère (driefasig + N 380 V)  125,08 Euro per kermis

- woonwagen (driefasig 220 V)    31,27 Euro per kermis

 

13.6.  Het uitzetten van de bouwlijn en controle der bouwwerken n.a.v. het verlenen van een stedebouwkundige vergunning door een door de gemeente aangeduide deskundige: 356,95 euro.

 

Art. 14.-Het verhakselen van het snoeihout kost 8,63 euro per m³.

Er dient voldaan aan volgende voorwaarden :

o enkel het snoeihout van particulieren afkomstig van het onderhoud van tuinen en plantsoenen komt in aanmerking

o het snoeihout dient los opeengestapeld in dezelfde richting en ordelijk te worden gelegd, goed bereikbaar, op privaat domein en veilig voor het verkeer

o de diameter van de takken mag de 10 cm niet overtreffen - de lengte van de takken bedraagt maximum 1,20 meter

o de maximum aangeboden hoeveelheid bedraagt 10 m³

o doornhagen, rozen, taxus en coniferen worden niet verhakseld

o het verhakselde snoeihout blijft ter plaatse en wordt niet meegenomen

o de aanvrager staat zelf in voor het opruimen van de omgeving na het verhakselen

o de aanvrager dient aanwezig te zijn tijdens de werkzaamheden

o de werkzaamheden vinden plaats tijdens de werkuren (9u-15u)

 

 

DEEL III. GEMEENSCHAPPELIJKE BEPALINGEN.

 

Art. 15.- De duur van de in artikel 6, 9 en 10 getarifieerde prestaties is gelijk aan de tijd die verloopt tussen het uur van vertrek en het uur van aankomst in de standplaats.

Ieder begonnen uur wordt volledig aangerekend.

Wordt het materieel om gelijk welke reden niet gebruikt, dan wordt het aangerekend naar rato van één uur gebruik of van één verplaatsing (prestatie), volgens het geval

Hetzelfde geldt voor het personeel dat, eenmaal ter plaatse, niet heeft moeten optreden. Voor dat personeel wordt een forfaitaire prestatie van één uur aangerekend.

 

Art. 16.-  Alle retributies zijn in de regel bij voorafbetaling verschuldigd.

Deze zijn verschuldigd door de persoon die van de dienst gebruik maakt.

 

De retributie is betaalbaar :

 

16.1. voor de gevallen, bedoeld in de artikelen 13.3., 13.4., 13.5. en 13.6. na het verlenen van de dienst, doch er kan geëist worden dat een bedrag in consignatie wordt gegeven vóór het verlenen van de dienst.

16.2. voor de gevallen, bedoeld in artikel 13.1., 13.2. en 8 bij de aanvraag.

16.3. voor de gevallen, bedoeld in artikel 6, 7 en 9 tot 12 na afgifte van de factuur of schuldvordering.

16.4. voor het geval, bedoeld in artikel 4 tegen afgifte van de zakken en voor de verkoopspunten via facturatie of contante invordering zal gebeuren.

Een kwintantie voor het betaalde bedrag wordt afgeleverd op aanvraag.

16.5. voor de gevallen, bedoeld in artikel 5 en 14 tegen eenvoudige inning.

De retributie dient in regel betaald in handen van de algemeen directeur of van diens aangestelde, of van de ambtenaar of bediende die door de algemeen directeur belast werd met de inning van contante gelden (geringe dagontvangsten).

16.6. voor het geval, bedoeld in artikel 13.6. bij de afgifte van de stedebouwkundige vergunning.

 

Art. 17.- Dit besluit treedt in werking op 01 januari 2023.

 

Art. 18.- De voormelde tarieven worden gekoppeld aan de evolutie van de consumptieprijsindex en stemmen overeen met de index van december 2018. Ze worden jaarlijks op 1 januari aangepast aan het consumptieprijsindexcijfer van december die aan de aanpassing voorafgaat.

Formule:

[huidig tarief] x consumptieprijsindexcijfer van de maand december die aan de aanpassing voorafgaat/consumptieprijsindexcijfer van december 2018.

 

Art. 19.- Deze verordening wordt onverwijld overgemaakt aan de toezichthoudende overheid.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Toekenning renteloze lening aan het AGA.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

Enig art. : Toekenning van een renteloze lening aan het AGA ( 285.937 euro) wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Bepaling verdeelsleutel gemeentelijke dotatie 2023 aan de hulpverleningszone Vlaams-Brabant West.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

 

Enig art. : De bepaling verdeelsleutel gemeentelijke dotatie hulpverleningszone Vlaams-Brabant West wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Dotatie politiezone AMOW - dienstjaar 2023.

 

 

Besluit:

Met algemene stemmen

 

 

Enig art. : De bijdrage van de gemeente Asse zoals ingeschreven in de politiebegroting 2023, zijnde in totaal  4.111.356,42 Euro, goed te keuren en aan de politiezone Asse-Merchtem-Wemmel toe te kennen.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 1  2022: Sint-Martinus Asse.

 

 

Besluit:

 

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Martinus Asse.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Proviciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Sint-Martinus Asse en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 1  2022: Heilige Godardus Bekkerzeel.

 

 

Besluit:

 

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de budgetwijziging 2022 van het kerkfabriek Heilige Godardus Bekkerzeel.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Provinciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Heilige Godardus Bekkerzeel en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 1  2022: Sint-Hubertus Terheide.

 

 

Besluit:

 

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de 1ste budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Hubertus Terheide.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Provinciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Sint-Hubertus Terheide en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 2  2022: Sint-Hubertus Terheide.

 

 

Besluit:

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de 2e budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Hubertus Terheide.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Provinciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Sint-Hubertus Terheide en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 1  2022: Sint-Bavo Zellik.

 

 

Besluit:

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Bavo Zellik.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Provinciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Sint-Bavo Zellik en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 1  2022: Sint-Jan de Doper Relegem.

 

 

Besluit:

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de budgetwijziging 2022 van de                                kerkfabriek Sint-Jan de Doper Relegem.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Provinciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Sint-Jan de Doper Relegem en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 1  2022: Sint-Gaugericus Kobbegem.

 

 

Besluit:

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de budgetwijziging 2022 van de                                kerkfabriek Sint-Gaugericus Kobbegem.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Proviciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Sint-Gaugericus Kobbegem en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Budgetwijziging 1  2022: Sint-Stefanus Mollem.

 

 

Besluit:

Art. 1 - Kennis wordt genomen van de budgetwijziging 2022 van de kerkfabriek Sint-Stefanus Mollem.

 

Art. 2 - Het besluit wordt overgemaakt aan de Provinciegouverneur, het centraal kerkbestuur Asse, de kerkfabriek Sint-Stefanus Mollem en het Aartsbisdom Mechelen-Brussel.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Meerjarenplanaanpassing 4 Autonoom gemeentebedrijf.

 

 

Besluit:

Met 16 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Tim Lengeler en Chris Lanssens), 4 nee-stemmen (Willy Michiels, Erik Beunckens, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop), 9 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben en Suzy Jacobs)

 

Enig art. : De gemeenteraad keurt de 4e aanpassing van het meerjarenplan 2020-2025 goed en stelt de kredieten voor 2023 hierbij vast.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

Aanpassing 4 meerjarenplan 2020-2025.

 

 

Besluit:

Met 16 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Johan De Rop, Katleen Meersseman, Hendrik De Baerdemaeker, Emiel Saerens, Marie-Berthe Wyns, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Laura Casagrande, Tim Lengeler en Chris Lanssens), 12 nee-stemmen (Willy Michiels, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Edward Van Keer, Cecile Sillis, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop), 1 onthouding (Suzy Jacobs)

 

Art. 1 - Het deel gemeente van het aangepast meerjarenplan 2020-2025 van gemeente en OCMW Asse wordt vastgesteld.

 

Art. 2 - De gemeenteraad neemt kennis van de vaststelling van het deel OCMW van het aangepast meerjarenplan 2020-2025 van gemeente en OCMW Asse.

 

Art. 3 - Het aangepast meerjarenplan 2020-2025 maakt integraal deel uit van dit besluit.

 

Art. 4 - De gemeenteraad keurt het deel OCMW van het aangepast meerjarenplan 2020-2025 van gemeente en OCMW Asse goed.

 

Art. 5 - De kredieten 2023 worden vastgesteld zoals voorzien in het aangepast meerjarenplan 2020-2025.

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

C.Sillis-Registratie en evaluatie van de taken uitgevoerd door Groep Intro vzw in het Fietspunt Asse, zoals overeenkomen met het bestuur van de gemeente Asse.

 

 

Publicatiedatum: 22/12/2022
Overzicht punten

Zitting van 19 december 2022

 

E.Van Keer-Gezamenlijk voorstel van motie betreffende de toekomst van Brussels Airport en de impact op onze leefomgeving.

 

 

Publicatiedatum: 22/12/2022
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.