Gemeente Asse

Zitting van 17 juni 2019

Van 21:00 tot 23:20

 

Aanwezig:

Johan De Rop, Voorzitter;

Koenraad Van Elsen, Burgemeester;

Peter Verbiest, Hendrik De Baerdemaeker, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Joris Van Den Cruijce en Emiel Saerens, schepenen;

Edwin Fabri, Micheline De Mol, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Kristof Gaublomme, Tim Lengeler, Erik Beunckens, Liesje Wermoes, Edward Van Keer, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt, Orhan Sahin, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop en Caroline Robberechts, Raadsleden;

Lander Van Droogenbroeck, Algemeen directeur;

Verontschuldigd:

Willy Michiels, Raadslid;

 

 

 

Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Goedkeuring notulen van vorige zitting.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art.:De notulen van vorige zitting worden goedgekeurd.

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Gemeentelijke Holding nv in Vereffening - algemene vergadering dd. 26 juni 2019 - aanduiding vertegenwoordiger en goedkeuring agenda

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Art. 1 -De gemeenteraad duidt dhr. Niel Delgouffe, raadslid, Heuvelstraat 19/2 te 1730 Asse, niel.delgouffe@asse.be, aan als vertegenwoordiger om de gemeente te vertegenwoordigen op de algemene vergadering van de Gemeentelijke Holding nv in vereffening gedurende de huidige legislatuur.

 

Art. 2 -De vertegenwoordiger van de gemeente wordt gevolmachtigd in naam van de gemeenteraad deel te nemen aan alle beraadslagingen en stemmingen, alle voorstellen met betrekking tot de agenda goed te keuren, te verwerpen of zich erover te onthouden, alle akten, stukken, notulen, aanwezigheidslijsten te ondertekenen en in het algemeen, het nodige te doen.

 

Art. 3 - De agendapunten van de algemene vergadering van 26 juni 2019 worden goedgekeurd.

 

Art. 4 - Een afschrift van dit besluit wordt per electronische post bezorgd aan

avgh@quinz.be.

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Goedkeuring statuten intergemeentelijke Projectvereniging Hoperfgoed 't Stakenhuis

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

 

Art. 1:De gemeenteraad keurt de gewijzigde statuten van de intergemeentelijke projectvereniging Hoperfgoed 't Stakenhuis goed.

 

Art. 2:De gemeenteraad duidt één afgevaardigde in de raad van bestuur en één afgevaardigde met raadgevende stem in de Raad van Bestuur van de projectvereniging aan.

Uitsluitend gemeenteraadsleden, burgemeesters of schepenen kunnen het mandaat als lid van de raad van bestuur vervullen.

Het bestuurslid met raadgevende stem is raadslid in de betrokken                                           gemeente, verkozen op een lijst waarvan geen enkele verkozene deel                                           uitmaakt van het college van burgemeester en schepenen.

 

Art. 3:Dhr. Geert Heyvaert, schepen, wordt aangeduid als afgevaardigde in                                                         de raad van bestuur en dhr. Johan Berben, raadslid, wordt aangeduid                                                         als afgevaardigde met raadgevende stem in de raad van bestuur van                                                         de projectvereniging.

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Uittreding CVBA met sociaal oogmerk Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art. :De uittreding uit de CVBA met sociaal oogmerk Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting wordt goedgekeurd.

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Aanpassing bijlage 1 en 2 van het arbeidsreglement

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Art. 1 -In bijlage 1 wordt onder punt 3.11 volgende zin als volgt aangepast:

Ergotherapeuten, animatoren en kinesitherapeuten kunnen ook vallen onder glijdende werktijden (bijlage 2 arbeidsreglement).

 

Art. 2 -In bijlage 2a, 2b en 2c  wordt bij punt 1 Algemeen het woord 'pauze' vervangen door 'middag- of avondpauze'.

 

 

Art. 3 -In bijlage 2a, 2b en 2c  wordt onder punt 2.2. volgende zin met betrekking tot het begrip 'plusuren' aangepast als volgt:

Plusuren (bijkomende prestaties): bijkomende prestaties buiten het arbeidsrooster in opdracht en nodig voor de goede werking van de dienst en in overleg met personeelslid.

 

Art. 4 -In bijlage 2c worden de diensten 'Spinibo en 't Jass'  uit de regeling voor flexibele werktijden bij het onderhoudspersoneel gehaald:

 

BIJLAGE 2 C REGLEMENT UURREGELING VOOR HET ONDERHOUDSPERSONEEL VAN HET ADMINISTRATIEF CENTRUM, ’T JASS EN SPINIBO MET GLIJDENDE WERKTIJDENREGELING

 

1ALGEMEEN

Dit reglement is van toepassing op het onderhoudspersoneel van het Administratief Centrum, ’t Jass en Spinibo met glijdende werktijdenregeling.

 

De grenzen van de arbeidstijd situeren zich tussen 6.00u en 22.00u met een pauze tussen 30 minuten en 1.30u.

2FLEXIBELE WERKTIJDEN

2.1Toepassingsgebied

Het systeem van de flexibele werktijden is van toepassing op het onderhoudspersoneel tewerkgesteld in het Administratief Centrum, ’t Jass en Spinibo.

 

Art. 5 -Deze wijzigingen gaan van kracht met ingang van 1 juli 2019.

 

Art. 6 -Een exemplaar van deze bijlagen ter kennisgeving te bezorgen aan alle personeelsleden die onder gezag arbeid verrichten van het gemeentebestuur.

 

Art. 7 - Een afschrift van dit besluit ter kennisgeving te bezorgen aan de Inspectie van de sociale wetten.

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Personeelskader. Aanpassing

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Art. 1 -Het aangepaste personeelskader wordt goedgekeurd: de functie van jongerenwerker gaat van C1-3-niveau naar B1-3-niveau.

 

Art. 2 -Deze beslissing wordt ter goedkeuring toegezonden aan de toezichthoudende overheden.

 

Art. 3 -Het college van burgemeester en schepenen wordt belast met de uitvoering van dit besluit.

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Bepaling van het algemeen kader voor werving en selectie voor het ambt van directeur van de Kunstenacademie August De Boeck.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Artikel 1:Het bestaande Gemeenteraadsbesluit dd. 27/06/2001 houdende vaststelling van de aanwervingsvoorwaarden, taak- en profielomschrijving, programma selectieprocedure en samenstelling selectiecommissie voor het ambt van directeur Deeltijds Kunstonderwijs, wordt opgeheven.

 

Art. 2:Tussen de datum van bekendmaking van de vacature en de uiterste datum van indiening van kandidaturen moet minstens veertien kalenderdagen voorzien worden.

Er worden geen laattijdige kandidaturen aanvaard.

 

Art. 3: Er kan een wervingsreserve aangelegd worden voor de maximumduur van 2 jaar.

Geslaagde kandidaten blijven in de wervingsreserve opgenomen tenzij de duurtijd (zoals concreet bepaald door het college) verstrijkt of tenzij zij zelf vroegtijdig verzoeken geschrapt te worden.

 

Art. 4:De procedure wordt via aanwerving en/of bevordering gevoerd.

 

Art. 5:De aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden voor het ambt van directeur van de Kunstenacademie A. De Boeck vast te stellen als volgt:

 

Aanvullende voorwaarden (bovenop de algemene decretale voorwaarden):

* op de uiterste inschrijvingsdatum minstens 4 jaar relevante ervaring hebben;

* beantwoorden aan het specifieke profiel van directeur (zie hieronder);

* slagen voor een selectieprocedure;

* een attest van deelname aan een cursus voor kandidaat-directeurs en/of beginnende directeurs en/of gevorderden bij OVSG (AVSG) kunnen voorleggen, uiterlijk op de vooravond van de vaste benoeming;

* de aanstelling gebeurt op proef. Uiterlijk op het einde van het tweede volledige schooljaar wordt de directeur die tijdens de proefperiode in de uitoefening van zijn ambt voldoening heeft geschonken en de betrekking in hoofdambt uitoefent, in vast verband benoemd.

 

Art. 6:Het specifieke profiel voor ambt van directeur Deeltijds Kunstonderwijs vastleggen:

 

Doel van de functie:

        Efficiënt en doelgericht leiding nemen in de kunstenacademie. Instaan voor de optimale werking ervan met het oog op het behalen van de doelstellingen conform het artistiek pedagogisch project, de leerplannen, het schoolwerkplan.

        Voorbereiden, adviseren en uitvoeren van het gemeentelijk onderwijsbeleid voor wat betreft het deeltijds kunstonderwijs; in samenspraak met de beleidsraad en de toezichtscommissie.

        Uitvoering geven aan de reglementaire bepalingen opgelegd aan de onderwijsinstelling.

        De kwaliteit bewaken binnen de onderwijsinstelling.

        Het beleidsvoerend vermogen van de onderwijsinstelling verhogen.

        Veranderings- en vernieuwingsprocessen uitwerken: de directeur werkt vernieuwingsgericht om nieuwe werkvormen en didactische materialen te helpen ontwikkelen en deze op een doelmatige wijze aan te wenden of te integreren in de academie.

 

Beleidsvoorbereiding en advisering:

        Beleidsondersteunend en voorbereidend onderzoekswerk verrichten met betrekking tot het deeltijds kunstonderwijs

        Opvolgen, analyseren en signaleren van relevante evoluties die verband houden met het deeltijds en/of de werking van de onderwijsinstelling

        Voorbereiden, opmaken en coördineren van beleidsadviezen en beleidsvoorstellen aan het college/de gemeenteraad op vraag van het gemeentelijk beleid of op eigen initiatief

        Op gemotiveerde wijze een oplossing voorstellen voor betwiste en/of complexe dossiers

 

Planning en organisatie:

        Coördineren van de dagelijkse werking van de onderwijsinstelling: plannen, taakafspraken en taakverdeling, opvolging en bijsturing.

        Organiseren en coördineren van initiatieven en projecten.

        De doelstellingen van de onderwijsinstelling bewaken, evalueren en actualiseren conform het artistiek pedagogisch project.

        Creatieve en efficiënte oplossingsstrategieën aanbrengen voor structurele problemen.

        Organiseren van interne schoolanalyse/zelfevaluatie om prioriteiten te kunnen bepalen

        Organiseren en plannen van interne en externe overlegmomenten.

        Klasoverstijgende extra-muros activiteiten mee helpen organiseren en coördineren.

 

Leiding geven aan het personeelsteam:

        Uitvoeren van het personeelsbeleid van de onderwijsinstelling onder de eindverantwoordelijkheid van de inrichtende macht / schoolbestuur en met inachtneming van de beschikbare budgetten, de bestaande regelgeving en de lokale beleidsbeslissingen

        Efficiënt en doelgericht leiden, motiveren en bijsturen van de personeelsleden van de onderwijsinstelling, zowel in teamverband als individueel en dit in alle vestigingsplaatsen.

        Het personeelsteam stimuleren om vernieuwing door te voeren en hun competenties op peil te houden.

        Een goede samenwerking binnen het personeelsteam bevorderen.

        Een gepast onthaalbeleid voor nieuwe personeelsleden voeren.

        Efficiënt en gestructureerd overleg organiseren inzake werkplanning en organisatie binnen de onderwijsinstelling.

 

Financieel beheer:

        Budgetvoorstellen opmaken, bespreken en motiveren.

        Opvolgen, bewaken en respecteren van de beschikbare budgetten binnen het werkterrein.

        Een adequaat aankoopbeleid voeren voor boeken, partituren, instrumenten, materialen en grondstoffen.

 

Leerlingbegeleiding / cursistenbegeleiding:

        De leerlingenbegeleiding organiseren en opvolgen

        Zorg dragen voor een aangenaam leef- en leerklimaat

        Een termijnvisie met betrekking tot leerlingenbegeleiding ontwikkelen

        Zorg dragen voor en onderhouden van goede omgangsvormen met de leerlingen

 

Samenwerking, vertegenwoordiging en communicatie

        Zowel intern als extern als aanspreekpunt van de onderwijsinstelling fungeren.

        Zorgen voor goede contacten, samenwerking en communicatie met het oog op de te bereiken doelstellingen en dit met:

          het personeelsteam van de onderwijsinstelling

          de gemeentelijke beleidsverantwoordelijken

          de gemeentelijke diensten

          de filialen

          leerlingen en ouders

          het CLB

        Meewerken of samenwerkingen op touw zetten tussen de academie en lokale verenigingen, lokale evenementen, ...

        Informatie uitwisselen met en uitbouwen en onderhouden van goede contacten met ‘externe’ personen, organisaties en besturen.

        Vertegenwoordigen van de onderwijsinstelling in intern en extern overleg en structuren (commissies, adviesraden, werkgroepen, projectgroepen, scholengemeenschap) en fungeren als gespreksleider en informant.

 

 

Art. 7:Slagen voor een selectieproef waarvan het programma bestaat uit:

*  tenminste 2 selectieonderdelen

* bij een aanstelling op proef kan er voor de beoordeling een beroep gedaan worden op externe en interne beoordelaars

 

Art. 8:De vacature wordt bekend gemaakt:

*  bij aanwerving: via minstens 2 verschillende bekendmakingskanalen

* bij bevordering door: schriftelijk alle personeelsleden hiervan op de hoogte te brengen

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Kunstenacademie A. De Boeck - Capaciteitsbepaling en vastleggen start van de inschrijvingen voor het schooljaar 2019-2020.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Artikel 1:De capaciteit van de Kunstenacademie A. De Boeck voor het schooljaar 2019-2020 wordt bepaald zoals in bijlage.

 

Art. 2: De begindatum van de inschrijvingsperiode 2019-2020 van de Kunstenacademie A. De Boeck wordt bepaald op 17/06/2019 voor huidige leerlingen en op 24/06/2019 voor nieuwe leerlingen.

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Goedkeuring tracé gelegen te Mollem, Schermershoek langsheen de verkaveling ingediend door dhr. Emiel Van den Broeck - Grootveld 52 - 1745 Opwijk (voor De Proost-De Smedt).

 

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Aankoop schoolbus  - Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze.

 

 

Werd uitgesteld naar een andere zitting.

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Kosteloze grondverwerving Jan De Keersmaeckerstraat.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Art. 1 -De gemeente Asse zal het volgende goed kosteloos verwerven:

- een strook grond, gelegen aan de Jan De Keersmaeckerstraat te 1731 Zellik, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie B, deel van nrs. 43/F en 44/C, met een oppervlakte van 65 ca, eigendom van mevrouw Joanna Van Roy.

 

Art. 2 -Het in artikel 1 vermelde goed wordt ingelijfd in het openbaar domein van de gemeente Asse.

 

Art. 3 -De akte tot kosteloze grondafstand zal verleden worden voor de burgemeester en namens de gemeente Asse getekend worden door de voorzitter van de gemeenteraad en de algemeen directeur.

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Beheersovereenkomst met het Autonoom Gemeentebedrijf Asse.

 

 

Besluit: Met 21 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Hendrik De Baerdemaeker, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Joris Van Den Cruijce, Emiel Saerens, Edwin Fabri, Micheline De Mol, Johan De Rop, Kristof Gaublomme, Tim Lengeler, Erik Beunckens, Liesje Wermoes, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt, Orhan Sahin, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop), 9 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Edward Van Keer, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers en Caroline Robberechts)

 

Enig art. :De hiernavolgende beheersovereenkomst met het Autonoom Gemeentebedrijf Asse wordt goedgekeurd:

 

 

 

Gemeente Asse – Autonoom Gemeentebedrijf Asse

 

Beheersovereenkomst

2019 - 2025

 

Tussen:

 

de GEMEENTE ASSE, waarvan het gemeentehuis gevestigd is te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0207.506.259, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, voor wie optreden:

de burgemeester, de heer Koen Van Elsen,

de algemeen directeur, de heer Lander Van Droogenbroeck,

hierna genoemd ‘de Gemeente’, enerzijds,

 

en

 

het AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF ASSE, met zetel te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0876.249.005, opgericht bij besluit van de gemeenteraad van de gemeente Asse d.d. 23 september 2002, vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur, de heer Koen Van Elsen,

hierna genoemd ‘het Bedrijf’, anderzijds,

 

hierna samen genoemd ‘de Partijen’,

 

wordt overeengekomen wat volgt:

 

 

HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen

 

Artikel 1 - Voorwerp

 

§ 1. Deze Overeenkomst wordt afgesloten ter uitvoering van artikel 5 van de statuten van het Bedrijf. Het Bedrijf voert de in de statuten en deze Overeenkomst omschreven opdrachten autonoom uit zoals verder bepaald in artikel 4 van deze Overeenkomst, maar steeds in overeenstemming met het door de Gemeente gevoerde beleid en met inachtneming van alle kwalitatieve en kwantitatieve normen, en dit met het oog op een optimale dienstverlening aan de gebruikers en een efficiënt beheer en exploitatie van het toevertrouwde patrimonium.

 

De Gemeente en het Bedrijf streven naar een grotere centralisatie en een performantere exploitatie van de gemeenschapsfuncties op vlak van gebouweninfrastructuur teneinde de verbetering en modernisering van de bestaande infrastructuur zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 

Het Bedrijf verbindt zich tot het stimuleren en promoten van een kwalitatief en integraal lokaal cultureel, sociaal, vormend, recreatief, sport- en jeugdbeleid binnen de Gemeente.

 

Het  Bedrijf krijgt tevens  de opdracht  om een kwalitatief en kwantitatief hoogstaand aanbod inzake sociale, culturele, vormende, recreatieve, sportieve en jeugdactiviteiten te realiseren.

 

Het Bedrijf verbindt er zich toe om in het kader van de aan haar toevertrouwde opdrachten het beleid van de Gemeente uit te voeren.

Vanuit haar taak voor de beleidsuitvoering kan het Bedrijf ook betrokken worden bij de beleidsvoorbereiding.

 

§ 2. Deze Overeenkomst regelt tevens de financiële verhoudingen tussen de Gemeente en het Bedrijf.

 

§ 3. Het Bedrijf kan opdrachten toevertrouwen aan publieke of private instellingen en ondernemingen. Binnen de grenzen van de desgevallend toepasselijke regelgeving betreffende de gunning van overheidsopdrachten, kan het Bedrijf deze opdrachten toevertrouwen middels alle rechtstechnieken.

 

Het Bedrijf kan andere rechtspersonen oprichten, erin deelnemen of zich erin laten vertegenwoordigen, voor zover dat past in zijn opdrachten. De oprichting, deelname of vertegenwoordiging mag geen speculatieve oogmerken nastreven en gebeurt in overeenstemming met het gelijkheidsbeginsel, de regelgeving inzake mededinging en staatssteun. De beslissing tot oprichting, deelname of vertegenwoordiging toont aan dat aan de voormelde voorwaarden is voldaan.

De deelname is onderworpen aan de voorwaarde dat aan het Bedrijf minstens een mandaat van bestuurder wordt toegekend.

 

§ 4. Inzake dienstverlening aan de gebruikers van het toevertrouwde patrimonium en ten aanzien van het eigen personeel hanteert het Bedrijf de bepalingen die opgenomen zijn in de deontologische code van het personeel van de Gemeente en van de mandatarissen.

 

 

Artikel 2 - Duur

 

§ 1. Overeenkomstig artikel 5, § 3 van de statuten van het Bedrijf geldt deze Overeenkomst voor de periode van 1 juli 2019 tot 30 juni 2025.

 

§ 2. Partijen kunnen overgaan tot de hernegociatie van één of meerdere bepalingen van deze overeenkomst.

 

Bij ontstentenis van een akkoord tussen de Gemeente en het Bedrijf inzake de hiervoor vermelde hernegociaties, kan het college van burgemeester en schepenen in een gemotiveerd verslag aan de gemeenteraad voorstellen bij een aangetekend schrijven en met een opzeggingstermijn van minstens zes maanden voortijdig een einde te maken aan deze Overeenkomst.

 

§ 3. De Overeenkomst en de uitvoering ervan worden jaarlijks geëvalueerd door de gemeenteraad.

 

§ 4. Als bij het verstrijken van de Overeenkomst geen nieuwe Overeenkomst in werking is getreden, wordt de bestaande Overeenkomst van rechtswege verlengd.

 

Als geen nieuwe Overeenkomst in werking is getreden binnen één jaar na de in het eerste lid bedoelde verlenging, of als een Overeenkomst werd ontbonden of geschorst, kan de gemeenteraad na overleg met het Bedrijf voorlopige regels vaststellen inzake de in de Overeenkomst bedoelde aangelegenheden. Die voorlopige regels zullen als Overeenkomst gelden tot op het ogenblik dat een nieuwe Overeenkomst in werking treedt.

 

§ 5. In geval van overmacht of in het algemeen belang, of indien het Bedrijf ernstig en op voortdurende wijze zou tekortkomen aan de verplichtingen die uit deze Overeenkomst voortvloeien en daardoor de realisatie van de doelstellingen van het algemene beleid en het financiële beleid van de Gemeente in het gedrang brengt, kan de Gemeente te allen tijde bij aangetekend schrijven en met een opzeggingstermijn van minstens zes maanden voortijdig een einde maken aan deze Overeenkomst.

 

Het Bedrijf heeft op het einde van de opzeggingstermijn geen enkel recht op enige vergoeding uit hoofde van het opzeggen van de Overeenkomst door de Gemeente.

 

In dat geval zal de Gemeente alle lopende verbintenissen, door het Bedrijf in het kader van deze Overeenkomst aangegaan, overnemen.

 

Het Bedrijf kan enkel bij aangetekend schrijven en met een opzegging van zes maanden voortijdig een eind maken aan deze Overeenkomst, in geval van overmacht of indien de Gemeente ernstig en op voortdurende wijze tekort zou komen aan zijn verplichtingen onder deze Overeenkomst.

 

 

Artikel 3 - Overleg

 

§ 1. Voorafgaand aan belangrijke beslissingen van de Gemeente en van het Bedrijf in uitvoering van deze Overeenkomst, vindt er overleg plaats tussen de Partijen.

 

Het overleg zal op vraag van één der Partijen samenkomen en bestaan uit de afgevaardigden van het directiecomité van het Bedrijf en het college van burgemeester en schepenen van de Gemeente.

Het overleg wordt voorgezeten door een afgevaardigde van de Gemeente. Het permanent secretariaat van het overleg wordt waargenomen door de Gemeente. Het overleg streeft naar consensus.

 

§ 2. Met het oog op overleg tussen de Partijen kan de Gemeente het Bedrijf uitnodigen op het college van burgemeester en schepenen. Het Bedrijf kan tevens aan de Gemeente verzoeken om gehoord te worden door het college van burgemeester en schepenen. De voorzitter van het directiecomité van het Bedrijf is de vaste vertegenwoordiger van het Bedrijf. Daarnaast kunnen andere vertegenwoordigers van het Bedrijf worden aangewezen door de raad van bestuur.

 

§ 3. De Partijen verbinden zich ertoe om betwistingen over de toepassing van deze Overeenkomst in eerste instantie via overleg tussen de Partijen op te lossen.

 

 

HOOFDSTUK  II – Projecten

 

Artikel 4 - Beheer infrastructuur

 

§1. Het Bedrijf neemt minstens het beheer over van volgende infrastructuur:

 

-het zwembad Den Aerberg met cafetaria, gelegen te 1730 Asse, Potaarde 14, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 80/g (deel);

-de gemeentelijke sporthal, gelegen te 1730 Asse, Potaarde 14, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 80/g (deel);

-de sportloods, gelegen te 1730 Asse, Potaarde 14, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 80/g (deel);

-de PIVO-sporthal, gelegen te 1731 Relegem, Poverstraat 75, ten kadaster gekend als Asse, vijfde afdeling, sectie B, nr. 17/e4;

-het voetbalplein Walfergem met bijhorende aanhorigheden, gelegen te 1730 Asse, Spoorwegbaan, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie D, nrs. 163/g en 161/e;

-het Sportcomplex Noorderlaan met bijhorende aanhorigheden, gelegen te 1731 Zellik, Noorderlaan 8, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nrs. 163/p, 163/x en 163/y;

-het Waalborrecomplex met bijhorende aanhorigheden, gelegen te 1730 Asse, Bergestraat, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nrs. 99/g, 99/k, 99/n, 99/p, 99/s en 84/m;

-de indoorpetanqueterreinen Den Horinck, gelegen te 1731 Zellik, Noorderlaan 20, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 114/e (deel);

-de hoofdbibliotheek, gelegen te 1730 Asse, Huinegem 2, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 468/c;

-het filiaal van de bibliotheek in Zellik, een deel van het gebouw gelegen te 1731 Zellik, Brusselsesteenweg 543, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 174/z;

-Cultuurcentrum Den Horinck, gelegen te Noorderlaan 20 te 1731 Zellik, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 114/e (deel);

-Oud Gasthuis, gelegen te 1730 Asse, Gemeenteplein 26, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 473/k;

-Lokaal Kouter Mollem, gelegen te 1730 Mollem, Kouter 4, ten kadaster gekend als Asse, derde afdeling, sectie A, nr. 199/z4;

-Zaal 't Kloosterhof Mollem, gelegen te 1730 Mollem, Kouter 2, ten kadaster gekend als Asse, derde afdeling, sectie A, nr. 199/k4;

-Lokaal Kobbegem + Jeugdhuis 't Ressorke, gelegen te 1730 Kobbegem, Lierput 15 en 17, ten kadaster gekend als Asse, vierde afdeling, sectie B, nr. 119/v2;

-Kamphuis De Parkvilla, gelegen te 1730 Asse, Parklaan 24, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 19/e;

-Parkhoek, gelegen te 1730 Asse, Parklaan 22, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 19/b;

-Jeugdcentrum ’t Jass, gelegen te 1730 Asse, Asphaltcosite 20, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie B, nr. 465/k;

-Site Noorderlaan 7, gelegen te 1731 Zellik, Noorderlaan 7, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 159/p;

-'t Kadeeken, gelegen te 1730 Asse, Bergestraat 6E, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 99/n;

-Gebouw Beschutte Werkplaats, gelegen te 1730 Asse, Stevensveld 8, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie B, nr. 580/t;

-Jeugdcentrum Boekfos, gelegen te 1730 Asse, Boekfos 30, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 340/k;

-Lokaal Bekkerzeel, gelegen te 1730 Bekkerzeel, Notelaarstraat 12, ten kadaster gekend als Asse, zevende afdeling, sectie A, nr. 268/d;

-het KKOS-lokaal, gelegen te 1730 Asse, Oude Dendermondsebaan 15, ten kadaster gekend als Asse, eerste afdeling, sectie A, nr. 254/x;

-Scoutslokaal Mollem, gelegen te 1730 Mollem, Kasteelstraat 47a, ten kadaster gekend als Asse, derde afdeling, sectie A, nr. 179/r;

-    cultuurzaal Oud gasthuis, gelegen te 1730 Asse, Huinegem 4, ten kadaster gekend  als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 470/a.

 

Ook andere infrastructuur kan ondergebracht worden bij het Bedrijf.

 

§ 2. De wijze van terbeschikkingstelling van de gemeentelijke infrastructuur aan het Bedrijf door middel van de toekenning van zakelijke rechten of persoonlijke rechten kan per accommodatie in een convenant tussen de Gemeente en het Bedrijf geregeld worden. Deze convenanten bevatten ten minste afspraken over:

1.de doelstellingen en voorwaarden van het project;

2.de verbintenissen van elk van de Partijen in verband met het beheer en de                                           exploitatie van het project, met inbegrip van de financiering ervan;

3.het overleg tussen de bij het project betrokken partijen;

4.het ogenblik waarop het Bedrijf het beheer overneemt;

5.opzeggingsmodaliteiten.

 

§ 3. De opdracht betreffende de voormelde infrastructuur heeft betrekking op alle aspecten van het beheer en de exploitatie ervan, zoals het onderhoud van de infrastructuur, de vaststelling van de tarieven en tariefstructuren en de inning van de gelden in overeenstemming met artikel 3 en 5 van de statuten van het Bedrijf en in overeenstemming met het door de Gemeente gevoerde en gewenste beleid.

 

 

HOOFDSTUK III - FINANCIERING

 

Artikel 5 - Tariefbepaling

 

Het Bedrijf bepaalt de tarieven voor het verlenen van het recht op toegang tot de infrastructuur en het recht om er gebruik van te maken op zodanige wijze dat deze tarieven sociaal aanvaardbaar zijn en dat de toegang tot de gemeentelijke infrastructuur mogelijk is en blijft voor alle bevolkingsgroepen.

Bij het bepalen van de tarieven dient het Bedrijf rekening te houden met de verschillende groepen van gebruikers.

 

 

Artikel 6 – Kosten & uitgaven

 

§ 1. Het Bedrijf staat volledig in eigen naam en voor eigen rekening in voor de financiering van de uitvoering van deze Overeenkomst, inbegrepen de kosten van de studie, het ontwerpen, de installatie, de uitrusting, het onderhoud, de herstelling en de exploitatie van de infrastructuur waarvan het beheer aan het Bedrijf is toevertrouwd.

 

§ 2. Een verbintenis mag alleen worden aangegaan als de financiële gevolgen ervan tijdens de periode van het meerjarenplan passen binnen de ramingen van het meerjarenplan en als de financiële gevolgen voor het lopende boekjaar passen binnen de limitatieve kredieten voor dat boekjaar in het meerjarenplan.

 

De raad van bestuur van het Bedrijf kan zonder voorafgaande budgetwijziging voorzien in uitgaven die door dwingende en onvoorzienbare omstandigheden worden vereist, op voorwaarde dat hij daartoe een met redenen omkleed besluit neemt.

 

In dezelfde omstandigheden en als het geringste uitstel onbetwistbare schade zou veroorzaken, kan het directiecomité van het Bedrijf op eigen verantwoordelijkheid in de uitgave voorzien. Het directiecomité van het Bedrijf brengt de raad van bestuur van het Bedrijf onverwijld op de hoogte.

De nodige kredieten worden onverwijld ingeschreven door een wijziging van het meerjarenplan; de betaling mag evenwel worden uitgevoerd, zonder deze wijziging af te wachten.

 

§ 3. Het Bedrijf zal verder instaan voor alle indirecte en directe belastingen op de bouwwerken en installaties, de rechten en kosten van aansluitingen en milieuheffingen inbegrepen.

 

 

Artikel 7 - Financieringsmethode

 

§ 1. Voor de eigen werking en de uitvoering van de doelstellingen, wendt het Bedrijf naast zijn inkomsten uit de exploitatie van de infrastructuur de haar door de Gemeente verstrekte prijssubsidie aan.

 

§ 2. De prijssubsidie wordt door de Gemeente toegekend om de toegangsprijzen tot de gemeentelijke infrastructuur democratisch te houden. De modaliteiten en de berekeningswijze van de prijssubsidie worden vastgesteld in een convenant. De prijssubsidie dekt minstens het verschil tussen de werkelijke kost van de toegestane verrichting en de door de gebruiker betaalde toegangsprijs.

 

§ 3. Het Bedrijf beslist op welke vreemde middelen zij zal beroep doen om de uitvoering van deze Overeenkomst te financieren, onverminderd de bepalingen van deze Overeenkomst.

 

De Gemeente kan, op verzoek van het Bedrijf, de mogelijkheid onderzoeken om een waarborg door de Gemeente te verstrekken.

 

§ 4. De Gemeente kan doorgeefleningen verstrekken aan het Bedrijf voor de financiering van de investeringen van het Bedrijf in projecten bedoeld in artikel 4.

 

Het maximaal bedrag en de modaliteiten van deze doorgeefleningen worden per project vastgelegd in de convenant bedoeld in artikel 4.

 

§ 5. De Gemeente bevestigt haar inbreng in het kapitaal van het Bedrijf ten belope van € 350.000,00.

 

 

Artikel 8 – Resultaat

 

De nettowinsten worden jaarlijks in de gemeentekas gestort. De verliezen worden jaarlijks overgedragen naar het volgende boekjaar.

 

 

HOOFDSTUK IV - PERSONEEL

 

Artikel 9 – Eigen personeel

 

§ 1. Het Bedrijf creëert een personeelskader dat toelaat haar verplichtingen uit deze Overeenkomst na te komen. De raad van bestuur van het Bedrijf beslist autonoom over het aanwerven van personeel conform de rechtspositieregeling van het personeel van de Gemeente.

 

§ 2. Het personeel van het Bedrijf kan in statutair of in contractueel verband worden aangesteld, het Bedrijf beslist hier zelf over.

 

§ 3. De overeenstemmende rechtspositieregeling van het personeel van de Gemeente is van toepassing op het personeel van het Bedrijf. Het Bedrijf stelt de afwijkingen op deze rechtspositieregeling vast, voor zover het specifieke karakter van het Bedrijf dat verantwoordt. Het Bedrijf bepaalt de rechtspositieregeling van de betrekkingen die niet bestaan binnen de Gemeente.

 

§ 4. Bij gemeenteraadsbesluit kan de Gemeente, mits de terzake geldende rechtspositieregeling nageleefd wordt, personeel ter beschikking stellen, overdragen of uitlenen.

 

§ 5. Het Bedrijf doet een beroep op dienstverlening van de Gemeente voor een zo ruim mogelijke administratieve, operationele en logistieke ondersteuning voor de werking van de infrastructuur, vermeld in artikel 4 van deze Overeenkomst. Deze dienstverlening kan worden geregeld in een aparte overeenkomst.

 

§ 6. Indien de Gemeente diensten verleent aan het Bedrijf, die los staan van de hierboven vermelde activiteiten, kan de Gemeente daarvoor kosten aanrekenen. Indien het Bedrijf hierom verzoekt raamt de Gemeente de kosten voor de uitvoering van de prestaties in een offerte die ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het Bedrijf.

 

 

HOOFDSTUK V – DIVERSE BEPALINGEN

 

Artikel 10 - Organisatiebeheersing

 

§ 1. De Gemeente moet retroactief inzake alle aan het Bedrijf betaalde vergoedingen kunnen nagaan of de toegekende vergoedingen hun bestemming verkrijgen. Tevens moeten alle vergoedingen middels bewijskrachtige documenten zoals onder meer facturen, betaalbewijzen, overeenkomsten en alle eventuele andere documenten ten aanzien van de Gemeente worden verantwoord.

 

§ 2. Behoudens de uitzonderingen bepaald in de statuten van het Bedrijf, deze Overeenkomst of bij decreet zijn de elementen uit de organisatiebeheersing die voor de Gemeente van toepassing zijn ook van toepassing op het Bedrijf.

 

§ 3. Het directiecomité van het Bedrijf is bevoegd voor het dagelijks bestuur.

Als dagelijks bestuur wordt beschouwd:

- alle verrichtingen van minder dan 85.000,00 EUR (excl. BTW) en dewelke niet uitdrukkelijk bij decreet, in de statuten van het Bedrijf of in deze Overeenkomst aan de raad van bestuur van het Bedrijf zijn voorbehouden;

- het voeren van de gunningprocedure, de gunning en de uitvoering van overheidsopdrachten.

 

Worden niet beschouwd als dagelijks bestuur, ongeacht het bedrag:

- het vaststellen van de tarieven;

- het aanwerven van personeel;

- onteigeningen;

- oprichten van andere rechtspersonen, erin deelnemen of zich erin laten vertegenwoordigen.

 

§ 4. Inzake overheidsopdrachten geldt de volgende bevoegdheidsverdeling:

1) ≤ 2.500 EUR (excl. BTW):

- verrichting via bestelbon;

- handtekening diensthoofd;

- a posteriori kennisgeving aan het directiecomité van het Bedrijf.

 

2) > 2.500 EUR en ≤ 8.500 EUR (excl. BTW):

- verrichting via bestelbon, na raadpleging markt (alle middelen);

- handtekening diensthoofd & algemeen directeur AGA;

- a posteriori kennisgeving aan het directiecomité van het Bedrijf.

 

3) > 8.500 EUR en ≤ 85.000 EUR (excl. BTW):

- bevoegdheid directiecomité van het Bedrijf: vaststellen wijze van gunnen en van de voorwaarden, het voeren van de gunningsprocedure, de gunning en de uitvoering van de opdracht.

 

4) > 85.000 EUR (excl. BTW):

- bevoegdheid raad van bestuur van het Bedrijf: vaststellen wijze van gunnen en van de voorwaarden;

- bevoegdheid directiecomité van het Bedrijf: het voeren van de gunningsprocedure, de gunning en de uitvoering van de opdracht.

 

§ 5. Financiële verbintenissen die resulteren in een uitgaande nettokasstroom zijn niet onderworpen aan een voorafgaand visum.

 

Alle facturen dienen, voorafgaand ze ter betaling worden aangeboden, worden nagekeken en goedgekeurd door een leidinggevend personeelslid. Hierbij worden volgende zaken minstens nagekeken:

- de wettelijkheid en regelmatigheid van de procedure die tot de factuur geleid heeft;

- de conformiteit van de prijs van de factuur met de gunning of bestelbon;

- de conformiteit van de levering of dienstverlening met de gunning of bestelbon.

 

Het directiecomité van het Bedrijf kijkt er op toe dat de in het meerjarenplan voorziene ontvangsten gerealiseerd worden en dat de uitgaven binnen de perken blijven van de in het meerjarenplan voorziene kredieten.

 

Alle girale betalingen worden ondertekend door twee leden van het directiecomité van het Bedrijf.

 

 

Artikel 11 – Kantoor en logistiek

 

§ 1. De Gemeente stelt het Bedrijf voor de duur van deze Overeenkomst kosteloos de nodige ingerichte kantoor- en vergaderruimte ter beschikking.

 

§ 2. Zolang ze samen gehuisvest blijven, zorgt de Gemeente voor het afleveren van de inkomende post en het verzenden van de uitgaande post van het Bedrijf. Ook de portkosten van het Bedrijf zijn ten laste van de Gemeente.

 

§ 3. Zolang ze samen gehuisvest blijven, verleent de Gemeente het Bedrijf het recht om zonder kosten gebruik te maken van de kantoorbenodigdheden van de Gemeente.

 

 

Artikel 12 - Informatieverstrekking

 

In de loop van het eerste jaar na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad legt het Bedrijf een evaluatieverslag voor aan de gemeenteraad over de uitvoering van de beheersoverkomst sinds de inwerkingtreding ervan.

 

De goedgekeurde notulen van het directiecomité van het Bedrijf worden op elektronische wijze aan de gemeenteraadsleden van de Gemeente bezorgd, binnen de 48 uren na goedkeuring ervan.

 

 

Artikel 13 – Presentiegelden en onkostenvergoeding

 

Aan de leden van de raad van bestuur van het Bedrijf mag er geen presentiegeld worden toegekend voor de vergaderingen van de raad van bestuur.

 

Aan de leden van het directiecomité van het Bedrijf kan per bijgewoonde zitting een presentiegeld worden toegekend. Het toegekende presentiegeld is niet hoger dan het bedrag van het presentiegeld dat aan de gemeenteraadsleden van de Gemeente wordt toegekend.

 

Aan de voorzitter van het directiecomité van het Bedrijf kan maximaal een dubbel presentiegeld worden toegekend voor het bijwonen van de vergaderingen van het directiecomité van het Bedrijf.

Aan de voorzitter van het directiecomité van het Bedrijf kan maximaal een dubbel presentiegeld worden toegekend als hij nog geen dubbel presentiegeld krijgt op grond van zijn functie in de raad van bestuur van het Bedrijf.

 

Het aantal bezoldigbare vergaderingen van het directiecomité van het Bedrijf is per jaar beperkt tot vierentwintig vergaderingen.

 

Vergaderingen van het directiecomité van het Bedrijf die plaatsvinden op dezelfde dag geven de leden maar recht op één presentiegeld.

 

Aan de leden van de raad van bestuur en van het directiecomité van het Bedrijf kunnen geen andere kosten terugbetaald worden, dan deze die aan de gemeenteraadsleden van de Gemeente worden terugbetaald.

 

Indien een lid van het college van burgemeester en schepenen van de Gemeente lid is van het directiecomité van het Bedrijf dan kan deze geen aanvullende vergoeding, wedde of presentiegeld krijgen ten laste van het Bedrijf.

 

 

Artikel 14 - Toepasselijk recht - Rechtsmacht

 

Toepasselijk recht

Deze Overeenkomst wordt beheerst door het Belgisch recht.

 

Rechtsmacht

Alle geschillen met betrekking tot de geldigheid, de interpretatie, de uitvoering en de beëindiging van deze Overeenkomst behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbanken van Brussel.

 

Vooraleer een geschil aan de bevoegde rechtbank voor te leggen, verbinden Partijen zich ertoe te goeder trouw en met inachtname van de redelijke belangen van de andere partij te onderhandelen met het oog op een minnelijke regeling.

Daartoe zal de eisende partij de andere partij bij aangetekend schrijven kennis geven van de aard van het geschil en de mogelijke oplossingen.

 

 

Artikel 15 - Aanpassing aan wijziging van de regelgeving

 

Partijen zullen deze Overeenkomst aanpassen aan elke wijziging in de toepasselijke regelgeving. Zij zullen er alsdan naar streven om het globale financiële evenwicht vervat in deze Overeenkomst maximaal te behouden.

 

 

Artikel 16 - Uitvoeringsmodaliteiten

 

Met het oog op de uitvoering, vervollediging en verfijning van deze Overeenkomst kunnen de Partijen convenanten afsluiten die aan deze Overeenkomst zullen worden gehecht.

 

Binnen de grenzen van de wettelijke bepalingen inzake publiekrechtelijke bevoegdheden kunnen deze convenanten worden afgesloten na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen namens de Gemeente en door het directiecomité namens het Bedrijf.

 

Op grond van een bijzondere motivering kan aan de convenanten terugwerkende kracht worden toegekend.

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Aanpassing prijssubsidies 2019.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art. :De volgende overeenkomst tussen de gemeente Asse en het Autonoom Gemeentebedrijf Asse wordt goedgekeurd:

 

 

Overeenkomst tussen de gemeente Asse en het Autonoom Gemeentebedrijf Asse betreffende het vaststellen van de prijssubsidie

 

Tussen de ondergetekenden

 

I.de GEMEENTE ASSE, waarvan het gemeentehuis gevestigd is te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, vertegenwoordigd door de heren Koen Van Elsen, burgemeester, en Lander Van Droogenbroeck, algemeen directeur, hierna genoemd “de gemeente Asse”,

 

en

 

II.het AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF ASSE, met zetel te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0876249005, vertegenwoordigd door de heer Koen Van Elsen, voorzitter van de raad van bestuur, hierna genoemd “het Autonoom Gemeentebedrijf Asse”,

 

wordt het volgende overeengekomen:

 

 

Voorafgaande uiteenzetting

Overwegende dat het Autonoom Gemeentebedrijf Asse - overeenkomstig de bepalingen van de beheersovereenkomst - de sportinfrastructuur, bibliotheekinfrastructuur, culturele en jeugdinfrastructuur beheert;

Overwegende dat bij de exploitatie van deze gemeentelijke infrastructuur de kosten de inkomsten overstijgen;

Overwegende dat, indien deze kosten zouden doorgerekend worden aan de gebruikers van deze infrastructuur, de prijzen te hoog en sociaal onaanvaardbaar zouden zijn;

Overwegende dat het derhalve wenselijk is dat de gemeente Asse een prijssubsidie toekent die ten goede komt aan de gebruikers van de infrastructuur per prestatie die door het Autonoom Gemeentebedrijf Asse geleverd wordt zodat de toegangsprijzen voor de gebruikers zo laag mogelijk kunnen worden gehouden;

Overwegende dat de berekening van de prijssubsidie geschiedt door het maken van een raming van het aantal te verwachten gebruikers en op basis van het budget;

Overwegende dat deze gegevens op regelmatige basis worden geëvalueerd en dat de berekening van de prijssubsidie dan kan worden bijgestuurd;

Overwegende dat op de prijssubsidie op de toegangsgelden voor de BTW-toepassing eveneens BTW moet worden gerekend;

Overwegende dat op de prijssubsidie recht van toegang het BTW-tarief van 6% van toepassing is ingevolge artikel 18, § 1, 12° BTW-Wetboek en het KB nr. 20 tot vaststelling van de tarieven van de belasting over de toegevoegde waarde en tot indeling van de goederen en de diensten bij die tarieven (tabel A: Goederen en diensten onderworpen aan het tarief van 6%, diensten, XXVIII);

Overwegende dat ingevolge de beleidsbeslissing van de gemeente Asse de activiteiten in de culturele infrastructuur worden gesubsidieerd deels per gebruiker, en dus volgens het aantal tickets, die recht op toegang geven en deels per terbeschikkingstelling van een infrastructuur;

Overwegende dat ingevolge de beleidsbeslissing van de gemeente Asse, wat de bibliotheekinfrastructuur, de gemeente Asse enerzijds een prijssubsidie toekent per lid dat de bibliotheek betreedt en anderzijds per lid dat boeken ontleent;

Overwegende dat de prijssubsidie voor het verhuren van boeken onderworpen is aan een BTW-tarief van 21%;

 

 

Artikel 1: Gemeentelijk zwembad "Den Aerberg"

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per gebruiker: 4,30 euro (exclusief 6% BTW)

 

 

Artikel 2: Indoorsportinfrastructuur  

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per uur gebruik: 4,30 euro (exclusief 6% BTW)

 

 

Artikel 3: Bibliotheekinfrastructuur

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per ontlener: 3,85 euro (exclusief 21% BTW)

Per bezoeker: 1,70 euro (exclusief 6% BTW)

 

 

Artikel 4:  Culturele infrastructuur

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per terbeschikkingsstelling van een zaal: 25,30 euro (exclusief 21% BTW)

Per ticket: 16,70 euro (exclusief 6% BTW)

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Kennisname vernietiging belasting op het ambtshalve opruimen van sluikstorten en sluiklozingen door of in opdracht van de gemeente.

 

 

Besluit:Enig art. :De gemeenteraad neemt kennis van het besluit van de gouverneur houdende vernietiging van het besluit van de gemeenteraad van Asse van 28 januari 2019 inzake belasting op het opruimen van sluikstorten en sluiklozingen door of in opdracht van de gemeente.

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Gemeentelijk retributiereglement op het ambtelijk opruimen of verwijderen van sluikstorten door of in opdracht van de gemeente Asse.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

 

Art. 1 -De gemeenteraad beslist om vanaf heden en voor een termijn eindigend op 31 december 2025 een retributie te heffen op het ambtshalve opruimen van sluikstorten door of in opdracht van de gemeente.

 

Art. 2 -De retributie is verschuldigd:

° door iedere persoon, die afvalstoffen achterlaat, opslaat, verbrandt of stort op openbare en private wegen, plaatsen en terreinen op een wijze die niet overeenstemt met het decreet van 23 februari 2011  betreffende het duurzaam beheer van materiaalkringlopen en afvalstoffen (met latere wijzigingen);

 

Art. 3 -Bij het ambtshalve opruimen van sluikstorten door de gemeente wordt het bedrag van de retributie als volgt vastgesteld:

° 1,00 euro per kilometer transport voor het ophalen en afvoeren van de afvalstoffen;

° 40,00 euro per arbeidsuur en per arbeider die door de gemeente bij het opruimen van het sluikstort wordt ingezet;

° 45,00 euro per uur en per ingezet voertuig (vrachtwagen, kraan,....), inclusief chauffeur;

° 0,40 euro per kg opgeruimde afvalstoffen, inzoverre het geen afval betreft waarvoor een bijkomende verwerking noodzakelijk is. In desbetreffend geval worden ook de werkelijke kosten van deze verwerking doorgerekend aan de sluikstorter of eigenaar van het perceel.

 

De voormelde bedragen zijn verschuldigd per aangevangen uur en/of ingezamelde kilogram en/of begonnen kilometer.

Bij het ambtshalve opruimen van sluikstorten door derden in opdracht van de gemeente of de burgemeester wordt het factuurbedrag van deze derde doorgerekend aan de sluikstorter of eigenaar van het perceel.

 

Het minimumtarief bij het ambtshalve opruimen van sluikstorten door de gemeente bedraagt 250 euro om kostendekkend te zijn.

 

Art. 4 -De retributie moet betaald worden na ontvangst van de factuur en binnen de termijn die daarop vermeld is.

 

Art. 5 -De voormelde tarieven worden gekoppeld aan de evolutie van de consumptieprijsindex en stemmen overeen met de index van december 2018. Ze worden jaarlijks op 1 januari aangepast aan het consumptieprijsindexcijfer van december die aan de aanpassing voorafgaat.

Formule:

[huidig tarief] x consumptieprijsindexcijfer van de maand december die aan de aanpassing voorafgaat/consumptieprijsindexcijfer van december 2018.

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Garantieverklaring Strategische Participaties Zefier.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art. :

 

Zich als vennoot van de Vennootschap onvoorwaardelijk en onherroepelijk borg te stellen ten aanzien van (hierna de "Borgstelling"; de begunstigde(n) van deze financiering(en) hierna de "Begunstigde(n)"):

 

(a)alle schulden (zowel huidig als toekomstig, bestaand of voorwaardelijk, als primaire schuldenaar of niet) in hoofdsom die de Vennootschap of één van haar rechtsvoorgangers is aangegaan en zal aangaan op verzoek van de gemeente Asse (inclusief, doch zonder afbreuk te doen aan de algemeenheid van de borg, dat deel van het Programma aangegaan op verzoek van de gemeente Asse) en alle (bank)garanties die de Vennootschap heeft afgegeven op verzoek van enige financier, in het kader van de verwerving van die (en dat gedeelte van de) Strategische Participaties die de Vennootschap voor haar rekening aanhoudt, met inbegrip van herfinancieringen van bestaande financieringen of nieuwe leningen voor (dat gedeelte van de) bestaande Strategische Participaties die de Vennootschap voor haar rekening aanhoudt,

evenalsalleinteresten(metinbegripvandeverwijlinteresten),

wederbeleggingsvergoedingen, vorderingen voor vergoedingen verschuldigd aan een financier of een (zekerheids)agent die optreedt namens de financier(s), schadevergoedingen en alle andere kosten en bijhorigheden die daaruit voortvloeien (de "Financieringen");

 

(b)in het bijzonder en zonder te willen afwijken van hetgeen bepaald onder (a), de verplichting tot vrijwaring en schadeloosstelling van de Arranger (in elke hoedanigheid die het opneemt in het kader van het Programma) voor alle verliezen, aansprakelijkheidsvorderingen, kosten, ingestelde eisen, schade, rechtsvorderingen, verzoeken of uitgaven (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, alle redelijke kosten, lasten en uitgaven voor onderzoek en verdediging, juridische kosten en uitgaven) die de Arranger onder enige hoedanigheid in het kader van het Programma zou kunnen lijden of maken ten gevolge van of in verband met of op basis van de uitoefening van diens volmachten en plichten overeenkomstig de documentatie met betrekking tot het Programma en dit in het kader van de verwerving van die (en dat gedeelte van de) Strategische Participaties aangegaan op verzoek en voor rekening van de gemeente Asse (de "Schadeloosstellingsverbintenis").

 

De verbintenissen onder de Borgstelling, naar verzoek van de Begunstigde(n) volledig of gedeeltelijk, in één keer of in verschillende keren, te voldoen binnen de vijftien werkdagen na het verzenden van een aangetekende brief waarin de Begunstigde(n) middels de nodige stavingsstukken aantoont dat:

 

 

(a)de Vennootschap in gebreke is gebleven om binnen 30 Werkdagen na hiertoe aangemaand te zijn door de Begunstigde een betaling of enige andere verbintenis onder of in verband met één van de Financieringen of de Schadeloosstellingsverbintenis uit te voeren; of

 

(b)er zich een geval van vervroegde opeisbaarheid heeft voorgedaan onder één van de overeenkomsten die tussen de Vennootschap en de Begunstigde is aangegaan en onder de Financieringen of de Schadeloosstellingsverbintenis valt; of

 

(c)(i) enige rechterlijke uitspraak werd genomen of enige wettelijke procedure hangende is die tot gevolg heeft of tot gevolg kan hebben dat er een staking van betaling door de 2 Vennootschap is, of (ii) een procedure werd gestart die de Vennootschap bescherming kan verlenen tegen haar schuldeisers (met inbegrip van collectieve schuldenregeling, uitstel van betaling of gerechtelijke reorganisatie), of (iii) een (gerechtelijke) ontbinding, de vereffening, of enige andere gelijkaardige procedure met betrekking tot de Schuldenaar is opgestart, of (iv) er sprake is van enig ander geval van samenloop in hoofde van de Begunstigde.

 

De Borgstelling aan te gaan omwille van de reden(en) vermeld in het overwegend gedeelte en dat deze geen intuitu personae karakter heeft naar de Begunstigde(n) toe;

 

Te erkennen dat de Borgstelling een voortdurende zekerheid is, die geen afbreuk zal ondervinden van of aangetast zal worden door elke andere zekerheid, elk ander rechtsmiddel of door overdracht (met inbegrip van fusie, splitsing of enige andere overdracht onder algemene titel) van een Financiering, de Schadeloosstellingsverbintenis of de Borgstelling, niet vervallen zal zijn door eender welke tussentijdse betaling of vergoeding van eender welk deel van de Financieringen of de Schadeloosstellingsverbintenis, of door enige vereffening van rekeningen en dat zij zal blijven bestaan voor het volledige bedrag van de Financieringen of de Schadeloosstellingsverbintenis, ongeacht een eventuele verkoop van een Strategische Participatie of waardeschommeling;

 

Kennis te nemen van het Information Memorandum van het Programma en dit zonder voorbehoud te aanvaarden;

 

Zich niet te zullen beroepen op de bepalingen van eventuele overeenkomsten tussen zichzelf en de Vennootschap en/of enige Begunstigde, noch op om het even welke beschikking om haar verplichtingen uit hoofde van deze Borgstelling niet uit te voeren, noch zal zij zich beroepen op enig recht van regres, schuldvergelijking of subrogatie ten opzichte van eender welke partij met inbegrip van de Vennootschap en de Begunstigde zo lang de gemeente Asse vennoot is van de Vennootschap;

 

Aan de Begunstigde of de Arranger het recht toe te staan om aan de Vennootschap alle uitstel, voordelen en schikkingen toe te kennen die Begunstigden en de Arranger geschikt achten;

 

Uitdrukkelijk te verklaren dat de Borgstelling op geen enkele manier zal worden benadeeld of aangetast door enig verloop van tijd of afstand van recht, toegestaan door, of een schikking met, een Begunstigde of enige andere persoon, door een vernieuwing, wijziging (hoe fundamenteel ook) van of bijvoegsel aan een Financiering of de Schadeloosstellingsverbintenis, de statuten van de Vennootschap of enig ander document, door het nemen, de verandering, de hernieuwing of de vrijgave van of de weigering of het nalaten van het uitvoeren of afdwingen van eender welk recht, rechtsmiddel of zekerheid met betrekking tot de Borgstelling of door iets te doen of niet te doen, dat in afwezigheid van deze bepaling de Borgstelling zou kunnen vrijgeven;

 

De Begunstigde(n) en de Arranger uitdrukkelijk te ontslagen van de verplichting de gemeente Asse kennis te geven van enige wijziging aan enige Financiering of Schadeloosstellingsverbintenis;

 

Voor zover van toepassing en zo ruim als toegelaten onder het toepasselijk recht, uitdrukkelijk en zonder enig voorbehoud afstand te doen van alle verweermiddelen, excepties en voorrechten met inbegrip van, doch niet uitsluitend, het voordeel van de artikelen 1253 (vrije toerekening van betaling door de schuldenaar), 1285 en 1287 (kwijtschelding van een schuldenaar), 2021 en 2022 (voorrecht 3 van uitwinning), 2028 en 2029 (regres borgsteller), 2032 (proactief verhaalsrecht) en 2037, 2038 en 2039 (tenietgaan van de borgstelling) van het Belgisch Burgerlijk Wetboek;

 

Volmacht te verlenen aan de Vennootschap, en haar secretaris, om alle handelingen te stellen (met inbegrip van het opstellen en ondertekenen van alle aangiftes, kennisgevingen, registraties en informatiememoranda) die op dit ogenblik of in de toekomst nodig of nuttig zouden kunnen zijn voor de creatie, de tegenstelbaarheid, het behoud of de uitwinning van de Borgstelling.

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Brandweerkosten: eindafrekening bijdrage 2015.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art. :Akkoord met vaststelling in aanmerking komende kosten - bijdrage 2015.

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Jaarrekening 2018 - gemeente.

 

 

Besluit: Met 18 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Hendrik De Baerdemaeker, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Joris Van Den Cruijce, Emiel Saerens, Edwin Fabri, Micheline De Mol, Johan De Rop, Kristof Gaublomme, Tim Lengeler, Liesje Wermoes, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt en Orhan Sahin), 3 nee-stemmen (Erik Beunckens, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop), 9 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Edward Van Keer, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers en Caroline Robberechts)

 

Art. 1:De jaarrekening 2018 wordt vastgesteld.

 

Art. 2:De jaarrekening 2018 en bijhorende bijlagen zal binnen de wettelijke termijnen worden overgemaakt aan de Provinciegouverneur en aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Administratie Binnenlands Bestuur en dit in de voorgeschreven vorm.

 

Art. 3:

 

 

Kastoestand per 31/12/201812.981.281

Openstaande vorderingen op KT           3.233.363

Openstaande schulden op KT  8.822.268

 

 

Exploitatieuitgaven in het boekjaar43.749.826

Exploitatieontvangsten in het boekjaar46.066.397

Budgettair resultaat van het boekjaar- 8.278.480

Gecumuleerd budgettair resultaat11.731.197

Autofinancieringsmarge   - 305.292

 

 

Investeringen in het boekjaar12.066.354

Desinvesteringen in het boekjaar  1.700.000

Toegestane investeringssubsidies in het boekjaar     109.816

Ontvangen investeringssubsidies in het boekjaar  2.393.167

 

 

 

 

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

1e Budgetwijziging 2019 - gemeente.

 

 

Besluit: Met 18 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Hendrik De Baerdemaeker, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Joris Van Den Cruijce, Emiel Saerens, Edwin Fabri, Micheline De Mol, Johan De Rop, Kristof Gaublomme, Tim Lengeler, Liesje Wermoes, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt en Orhan Sahin), 3 nee-stemmen (Erik Beunckens, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop), 9 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Edward Van Keer, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers en Caroline Robberechts)

 

 

Enig art. :De budgetten worden na de 1e wijziging als volgt goedgekeurd:

 

I.Exploitatie ontvangsten  52.183.937,03 EUR

Exploitatie uitgaven  46.934.556,49 EUR

 

II.Investeringen ontvangsten    5.078.232,71 EUR

Investeringen uitgaven  17.393.488,01 EUR

 

III.Andere ontvangsten       0,00 EUR

Andere uitgaven    3.095.831,06 EUR

 

IV.Budgettair resultaat boekjaar- 10.161.705,82 EUR

 

V.Gecumuleerd budgettair resultaat

vorig boekjaar  10.548.465,45 EUR

 

VI.Gecumuleerd budgettair resultaat       386.759,63 EUR

 

 

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Meerjarenplan 2020-2025 - gemeente & OCMW.

 

 

Besluit: Met 18 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Hendrik De Baerdemaeker, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Joris Van Den Cruijce, Emiel Saerens, Edwin Fabri, Micheline De Mol, Johan De Rop, Kristof Gaublomme, Tim Lengeler, Liesje Wermoes, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt en Orhan Sahin), 12 nee-stemmen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Edward Van Keer, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop en Caroline Robberechts)

 

 

 

Enig art. :Het financieel doelstellingenplan 2020-2025 wordt goedgekeurd als volgt:

 

 

2020

Uitgaven

Ontvangsten

Exploitatie

57.878.357,09

62.742.514,00

Investering

8.586.540,00

1.048.000,00

 

2021

Uitgaven

Ontvangsten

Exploitatie

58.999.771,78

63.314.694,00

Investering

12.907.137,00

48.000,00

 

2022

Uitgaven

Ontvangsten

Exploitatie

59.750.150,81

63.899.776,00

Investering

11.350.846,00

48.000,00

 

2023

Uitgaven

Ontvangsten

Exploitatie

60.345.259,81

64.498.122,00

Investering

7.249.492,00

8.984.410,00

 

2024

Uitgaven

Ontvangsten

Exploitatie

60.956.548,81

65.110.109,00

Investering

6.781.479,00

4.703.000,00

 

2025

Uitgaven

Ontvangsten

Exploitatie

61.628.186,81

65.736.271,00

Investering

4.138.217,00

1.552.000,00

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Jaarrekening 2018 - AGA.

 

 

Besluit: Met 21 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Hendrik De Baerdemaeker, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Joris Van Den Cruijce, Emiel Saerens, Edwin Fabri, Micheline De Mol, Johan De Rop, Kristof Gaublomme, Tim Lengeler, Liesje Wermoes, Edward Van Keer, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt, Orhan Sahin, Finke Jacobs en Caroline Robberechts), 9 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Johan Berben, Theo Hamers, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop)

 

 

 

Art. 1 -De jaarrekening 2018 wordt goedgekeurd.

 

Art. 2 -Er wordt kwijting verleend aan de leden van de Raad van Bestuur.

 

Art. 3 -De jaarrekening 2018 en bijhorende bijlage zal binnen de wettelijke termijnen worden overgemaakt aan de Provinciegouverneur en aan Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Administratie Binnenlands Bestuur en dit in voorgeschreven vorm.

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

1e Budgetwijziging 2019 - AGA.

 

 

Besluit: Met 21 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Peter Verbiest, Hendrik De Baerdemaeker, Sigrid Goethals, Jan De Backer, Geert Heyvaert, Joris Van Den Cruijce, Emiel Saerens, Edwin Fabri, Micheline De Mol, Johan De Rop, Kristof Gaublomme, Tim Lengeler, Liesje Wermoes, Edward Van Keer, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt, Orhan Sahin, Finke Jacobs en Caroline Robberechts), 9 onthoudingen (Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Erik Beunckens, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Johan Berben, Theo Hamers, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop)

 

Enig art. :De 1e budgetwijziging 2019 wordt goedgekeurd.

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

J. Berben - Paal Dorp Mollem

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

E. Beunckens - Afsluiten brug over autosnelweg E40 tussen Louis De Bondtstraat (Zellik) en Isidoor Van Beverenstraat (Groot-Bijgaarden)

 

 

Publicatiedatum: 01/07/2019
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.