Gemeente Asse

Zitting van 17 juni 2019

Van 20:00 tot 20:30

 

Aanwezig:

Koenraad Van Elsen, Voorzitter;

Edwin Fabri, Hendrik De Baerdemaeker, Jan De Backer, Emiel Saerens, Micheline De Mol, Peter Verbiest, Johan De Rop, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Geert Heyvaert, Kristof Gaublomme, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Erik Beunckens, Liesje Wermoes, Edward Van Keer, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers, Gilbert Verdoodt, Chris De Knop en Caroline Robberechts, Leden Raad van Bestuur;

Verontschuldigd:

Willy Michiels, Lid Raad van Bestuur;

 

 

Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Goedkeuring notulen van vorige zitting.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art.:De notulen van vorige zitting worden goedgekeurd.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Beheersovereenkomst met de gemeente.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art.:De hiernavolgende beheersovereenkomst met de gemeente Asse wordt goedgekeurd:

 

 

 

Gemeente Asse – Autonoom Gemeentebedrijf Asse

 

Beheersovereenkomst

2019 - 2025

 

Tussen:

 

de GEMEENTE ASSE, waarvan het gemeentehuis gevestigd is te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0207.506.259, vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, voor wie optreden:

de burgemeester, de heer Koen Van Elsen,

de algemeen directeur, de heer Lander Van Droogenbroeck,

hierna genoemd ‘de Gemeente’, enerzijds,

 

en

 

het AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF ASSE, met zetel te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0876.249.005, opgericht bij besluit van de gemeenteraad van de gemeente Asse d.d. 23 september 2002, vertegenwoordigd door de voorzitter van de raad van bestuur, de heer Koen Van Elsen,

hierna genoemd ‘het Bedrijf’, anderzijds,

 

hierna samen genoemd ‘de Partijen’,

 

wordt overeengekomen wat volgt:

 

 

HOOFDSTUK I - Algemene bepalingen

 

Artikel 1 - Voorwerp

 

§ 1. Deze Overeenkomst wordt afgesloten ter uitvoering van artikel 5 van de statuten van het Bedrijf. Het Bedrijf voert de in de statuten en deze Overeenkomst omschreven opdrachten autonoom uit zoals verder bepaald in artikel 4 van deze Overeenkomst, maar steeds in overeenstemming met het door de Gemeente gevoerde beleid en met inachtneming van alle kwalitatieve en kwantitatieve normen, en dit met het oog op een optimale dienstverlening aan de gebruikers en een efficiënt beheer en exploitatie van het toevertrouwde patrimonium.

 

De Gemeente en het Bedrijf streven naar een grotere centralisatie en een performantere exploitatie van de gemeenschapsfuncties op vlak van gebouweninfrastructuur teneinde de verbetering en modernisering van de bestaande infrastructuur zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 

Het Bedrijf verbindt zich tot het stimuleren en promoten van een kwalitatief en integraal lokaal cultureel, sociaal, vormend, recreatief, sport- en jeugdbeleid binnen de Gemeente.

 

Het  Bedrijf krijgt tevens  de opdracht  om een kwalitatief en kwantitatief hoogstaand aanbod inzake sociale, culturele, vormende, recreatieve, sportieve en jeugdactiviteiten te realiseren.

 

Het Bedrijf verbindt er zich toe om in het kader van de aan haar toevertrouwde opdrachten het beleid van de Gemeente uit te voeren.

Vanuit haar taak voor de beleidsuitvoering kan het Bedrijf ook betrokken worden bij de beleidsvoorbereiding.

 

§ 2. Deze Overeenkomst regelt tevens de financiële verhoudingen tussen de Gemeente en het Bedrijf.

 

§ 3. Het Bedrijf kan opdrachten toevertrouwen aan publieke of private instellingen en ondernemingen. Binnen de grenzen van de desgevallend toepasselijke regelgeving betreffende de gunning van overheidsopdrachten, kan het Bedrijf deze opdrachten toevertrouwen middels alle rechtstechnieken.

 

Het Bedrijf kan andere rechtspersonen oprichten, erin deelnemen of zich erin laten vertegenwoordigen, voor zover dat past in zijn opdrachten. De oprichting, deelname of vertegenwoordiging mag geen speculatieve oogmerken nastreven en gebeurt in overeenstemming met het gelijkheidsbeginsel, de regelgeving inzake mededinging en staatssteun. De beslissing tot oprichting, deelname of vertegenwoordiging toont aan dat aan de voormelde voorwaarden is voldaan.

De deelname is onderworpen aan de voorwaarde dat aan het Bedrijf minstens een mandaat van bestuurder wordt toegekend.

 

§ 4. Inzake dienstverlening aan de gebruikers van het toevertrouwde patrimonium en ten aanzien van het eigen personeel hanteert het Bedrijf de bepalingen die opgenomen zijn in de deontologische code van het personeel van de Gemeente en van de mandatarissen.

 

 

Artikel 2 - Duur

 

§ 1. Overeenkomstig artikel 5, § 3 van de statuten van het Bedrijf geldt deze Overeenkomst voor de periode van 1 juli 2019 tot 30 juni 2025.

 

§ 2. Partijen kunnen overgaan tot de hernegociatie van één of meerdere bepalingen van deze overeenkomst.

 

Bij ontstentenis van een akkoord tussen de Gemeente en het Bedrijf inzake de hiervoor vermelde hernegociaties, kan het college van burgemeester en schepenen in een gemotiveerd verslag aan de gemeenteraad voorstellen bij een aangetekend schrijven en met een opzeggingstermijn van minstens zes maanden voortijdig een einde te maken aan deze Overeenkomst.

 

§ 3. De Overeenkomst en de uitvoering ervan worden jaarlijks geëvalueerd door de gemeenteraad.

 

§ 4. Als bij het verstrijken van de Overeenkomst geen nieuwe Overeenkomst in werking is getreden, wordt de bestaande Overeenkomst van rechtswege verlengd.

 

Als geen nieuwe Overeenkomst in werking is getreden binnen één jaar na de in het eerste lid bedoelde verlenging, of als een Overeenkomst werd ontbonden of geschorst, kan de gemeenteraad na overleg met het Bedrijf voorlopige regels vaststellen inzake de in de Overeenkomst bedoelde aangelegenheden. Die voorlopige regels zullen als Overeenkomst gelden tot op het ogenblik dat een nieuwe Overeenkomst in werking treedt.

 

§ 5. In geval van overmacht of in het algemeen belang, of indien het Bedrijf ernstig en op voortdurende wijze zou tekortkomen aan de verplichtingen die uit deze Overeenkomst voortvloeien en daardoor de realisatie van de doelstellingen van het algemene beleid en het financiële beleid van de Gemeente in het gedrang brengt, kan de Gemeente te allen tijde bij aangetekend schrijven en met een opzeggingstermijn van minstens zes maanden voortijdig een einde maken aan deze Overeenkomst.

 

Het Bedrijf heeft op het einde van de opzeggingstermijn geen enkel recht op enige vergoeding uit hoofde van het opzeggen van de Overeenkomst door de Gemeente.

 

In dat geval zal de Gemeente alle lopende verbintenissen, door het Bedrijf in het kader van deze Overeenkomst aangegaan, overnemen.

 

Het Bedrijf kan enkel bij aangetekend schrijven en met een opzegging van zes maanden voortijdig een eind maken aan deze Overeenkomst, in geval van overmacht of indien de Gemeente ernstig en op voortdurende wijze tekort zou komen aan zijn verplichtingen onder deze Overeenkomst.

 

 

Artikel 3 - Overleg

 

§ 1. Voorafgaand aan belangrijke beslissingen van de Gemeente en van het Bedrijf in uitvoering van deze Overeenkomst, vindt er overleg plaats tussen de Partijen.

 

Het overleg zal op vraag van één der Partijen samenkomen en bestaan uit de afgevaardigden van het directiecomité van het Bedrijf en het college van burgemeester en schepenen van de Gemeente.

Het overleg wordt voorgezeten door een afgevaardigde van de Gemeente. Het permanent secretariaat van het overleg wordt waargenomen door de Gemeente. Het overleg streeft naar consensus.

 

§ 2. Met het oog op overleg tussen de Partijen kan de Gemeente het Bedrijf uitnodigen op het college van burgemeester en schepenen. Het Bedrijf kan tevens aan de Gemeente verzoeken om gehoord te worden door het college van burgemeester en schepenen. De voorzitter van het directiecomité van het Bedrijf is de vaste vertegenwoordiger van het Bedrijf. Daarnaast kunnen andere vertegenwoordigers van het Bedrijf worden aangewezen door de raad van bestuur.

 

§ 3. De Partijen verbinden zich ertoe om betwistingen over de toepassing van deze Overeenkomst in eerste instantie via overleg tussen de Partijen op te lossen.

 

 

HOOFDSTUK  II – Projecten

 

Artikel 4 - Beheer infrastructuur

 

§1. Het Bedrijf neemt minstens het beheer over van volgende infrastructuur:

 

-het zwembad Den Aerberg met cafetaria, gelegen te 1730 Asse, Potaarde 14, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 80/g (deel);

-de gemeentelijke sporthal, gelegen te 1730 Asse, Potaarde 14, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 80/g (deel);

-de sportloods, gelegen te 1730 Asse, Potaarde 14, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 80/g (deel);

-de PIVO-sporthal, gelegen te 1731 Relegem, Poverstraat 75, ten kadaster gekend als Asse, vijfde afdeling, sectie B, nr. 17/e4;

-het voetbalplein Walfergem met bijhorende aanhorigheden, gelegen te 1730 Asse, Spoorwegbaan, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie D, nrs. 163/g en 161/e;

-het Sportcomplex Noorderlaan met bijhorende aanhorigheden, gelegen te 1731 Zellik, Noorderlaan 8, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nrs. 163/p, 163/x en 163/y;

-het Waalborrecomplex met bijhorende aanhorigheden, gelegen te 1730 Asse, Bergestraat, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nrs. 99/g, 99/k, 99/n, 99/p, 99/s en 84/m;

-de indoorpetanqueterreinen Den Horinck, gelegen te 1731 Zellik, Noorderlaan 20, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 114/e (deel);

-de hoofdbibliotheek, gelegen te 1730 Asse, Huinegem 2, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 468/c;

-het filiaal van de bibliotheek in Zellik, een deel van het gebouw gelegen te 1731 Zellik, Brusselsesteenweg 543, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 174/z;

-Cultuurcentrum Den Horinck, gelegen te Noorderlaan 20 te 1731 Zellik, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 114/e (deel);

-Oud Gasthuis, gelegen te 1730 Asse, Gemeenteplein 26, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 473/k;

-Lokaal Kouter Mollem, gelegen te 1730 Mollem, Kouter 4, ten kadaster gekend als Asse, derde afdeling, sectie A, nr. 199/z4;

-Zaal 't Kloosterhof Mollem, gelegen te 1730 Mollem, Kouter 2, ten kadaster gekend als Asse, derde afdeling, sectie A, nr. 199/k4;

-Lokaal Kobbegem + Jeugdhuis 't Ressorke, gelegen te 1730 Kobbegem, Lierput 15 en 17, ten kadaster gekend als Asse, vierde afdeling, sectie B, nr. 119/v2;

-Kamphuis De Parkvilla, gelegen te 1730 Asse, Parklaan 24, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 19/e;

-Parkhoek, gelegen te 1730 Asse, Parklaan 22, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 19/b;

-Jeugdcentrum ’t Jass, gelegen te 1730 Asse, Asphaltcosite 20, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie B, nr. 465/k;

-Site Noorderlaan 7, gelegen te 1731 Zellik, Noorderlaan 7, ten kadaster gekend als Asse, zesde afdeling, sectie C, nr. 159/p;

-'t Kadeeken, gelegen te 1730 Asse, Bergestraat 6E, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie E, nr. 99/n;

-Gebouw Beschutte Werkplaats, gelegen te 1730 Asse, Stevensveld 8, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie B, nr. 580/t;

-Jeugdcentrum Boekfos, gelegen te 1730 Asse, Boekfos 30, ten kadaster gekend als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 340/k;

-Lokaal Bekkerzeel, gelegen te 1730 Bekkerzeel, Notelaarstraat 12, ten kadaster gekend als Asse, zevende afdeling, sectie A, nr. 268/d;

-het KKOS-lokaal, gelegen te 1730 Asse, Oude Dendermondsebaan 15, ten kadaster gekend als Asse, eerste afdeling, sectie A, nr. 254/x;

-Scoutslokaal Mollem, gelegen te 1730 Mollem, Kasteelstraat 47a, ten kadaster gekend als Asse, derde afdeling, sectie A, nr. 179/r;

-    cultuurzaal Oud gasthuis, gelegen te 1730 Asse, Huinegem 4, ten kadaster gekend  als Asse, tweede afdeling, sectie L, nr. 470/a.

 

Ook andere infrastructuur kan ondergebracht worden bij het Bedrijf.

 

§ 2. De wijze van terbeschikkingstelling van de gemeentelijke infrastructuur aan het Bedrijf door middel van de toekenning van zakelijke rechten of persoonlijke rechten kan per accommodatie in een convenant tussen de Gemeente en het Bedrijf geregeld worden. Deze convenanten bevatten ten minste afspraken over:

1.de doelstellingen en voorwaarden van het project;

2.de verbintenissen van elk van de Partijen in verband met het beheer en de                                           exploitatie van het project, met inbegrip van de financiering ervan;

3.het overleg tussen de bij het project betrokken partijen;

4.het ogenblik waarop het Bedrijf het beheer overneemt;

5.opzeggingsmodaliteiten.

 

§ 3. De opdracht betreffende de voormelde infrastructuur heeft betrekking op alle aspecten van het beheer en de exploitatie ervan, zoals het onderhoud van de infrastructuur, de vaststelling van de tarieven en tariefstructuren en de inning van de gelden in overeenstemming met artikel 3 en 5 van de statuten van het Bedrijf en in overeenstemming met het door de Gemeente gevoerde en gewenste beleid.

 

 

HOOFDSTUK III - FINANCIERING

 

Artikel 5 - Tariefbepaling

 

Het Bedrijf bepaalt de tarieven voor het verlenen van het recht op toegang tot de infrastructuur en het recht om er gebruik van te maken op zodanige wijze dat deze tarieven sociaal aanvaardbaar zijn en dat de toegang tot de gemeentelijke infrastructuur mogelijk is en blijft voor alle bevolkingsgroepen.

Bij het bepalen van de tarieven dient het Bedrijf rekening te houden met de verschillende groepen van gebruikers.

 

 

Artikel 6 – Kosten & uitgaven

 

§ 1. Het Bedrijf staat volledig in eigen naam en voor eigen rekening in voor de financiering van de uitvoering van deze Overeenkomst, inbegrepen de kosten van de studie, het ontwerpen, de installatie, de uitrusting, het onderhoud, de herstelling en de exploitatie van de infrastructuur waarvan het beheer aan het Bedrijf is toevertrouwd.

 

§ 2. Een verbintenis mag alleen worden aangegaan als de financiële gevolgen ervan tijdens de periode van het meerjarenplan passen binnen de ramingen van het meerjarenplan en als de financiële gevolgen voor het lopende boekjaar passen binnen de limitatieve kredieten voor dat boekjaar in het meerjarenplan.

 

De raad van bestuur van het Bedrijf kan zonder voorafgaande budgetwijziging voorzien in uitgaven die door dwingende en onvoorzienbare omstandigheden worden vereist, op voorwaarde dat hij daartoe een met redenen omkleed besluit neemt.

 

In dezelfde omstandigheden en als het geringste uitstel onbetwistbare schade zou veroorzaken, kan het directiecomité van het Bedrijf op eigen verantwoordelijkheid in de uitgave voorzien. Het directiecomité van het Bedrijf brengt de raad van bestuur van het Bedrijf onverwijld op de hoogte.

De nodige kredieten worden onverwijld ingeschreven door een wijziging van het meerjarenplan; de betaling mag evenwel worden uitgevoerd, zonder deze wijziging af te wachten.

 

§ 3. Het Bedrijf zal verder instaan voor alle indirecte en directe belastingen op de bouwwerken en installaties, de rechten en kosten van aansluitingen en milieuheffingen inbegrepen.

 

 

Artikel 7 - Financieringsmethode

 

§ 1. Voor de eigen werking en de uitvoering van de doelstellingen, wendt het Bedrijf naast zijn inkomsten uit de exploitatie van de infrastructuur de haar door de Gemeente verstrekte prijssubsidie aan.

 

§ 2. De prijssubsidie wordt door de Gemeente toegekend om de toegangsprijzen tot de gemeentelijke infrastructuur democratisch te houden. De modaliteiten en de berekeningswijze van de prijssubsidie worden vastgesteld in een convenant. De prijssubsidie dekt minstens het verschil tussen de werkelijke kost van de toegestane verrichting en de door de gebruiker betaalde toegangsprijs.

 

§ 3. Het Bedrijf beslist op welke vreemde middelen zij zal beroep doen om de uitvoering van deze Overeenkomst te financieren, onverminderd de bepalingen van deze Overeenkomst.

 

De Gemeente kan, op verzoek van het Bedrijf, de mogelijkheid onderzoeken om een waarborg door de Gemeente te verstrekken.

 

§ 4. De Gemeente kan doorgeefleningen verstrekken aan het Bedrijf voor de financiering van de investeringen van het Bedrijf in projecten bedoeld in artikel 4.

 

Het maximaal bedrag en de modaliteiten van deze doorgeefleningen worden per project vastgelegd in de convenant bedoeld in artikel 4.

 

§ 5. De Gemeente bevestigt haar inbreng in het kapitaal van het Bedrijf ten belope van € 350.000,00.

 

 

Artikel 8 – Resultaat

 

De nettowinsten worden jaarlijks in de gemeentekas gestort. De verliezen worden jaarlijks overgedragen naar het volgende boekjaar.

 

 

HOOFDSTUK IV - PERSONEEL

 

Artikel 9 – Eigen personeel

 

§ 1. Het Bedrijf creëert een personeelskader dat toelaat haar verplichtingen uit deze Overeenkomst na te komen. De raad van bestuur van het Bedrijf beslist autonoom over het aanwerven van personeel conform de rechtspositieregeling van het personeel van de Gemeente.

 

§ 2. Het personeel van het Bedrijf kan in statutair of in contractueel verband worden aangesteld, het Bedrijf beslist hier zelf over.

 

§ 3. De overeenstemmende rechtspositieregeling van het personeel van de Gemeente is van toepassing op het personeel van het Bedrijf. Het Bedrijf stelt de afwijkingen op deze rechtspositieregeling vast, voor zover het specifieke karakter van het Bedrijf dat verantwoordt. Het Bedrijf bepaalt de rechtspositieregeling van de betrekkingen die niet bestaan binnen de Gemeente.

 

§ 4. Bij gemeenteraadsbesluit kan de Gemeente, mits de terzake geldende rechtspositieregeling nageleefd wordt, personeel ter beschikking stellen, overdragen of uitlenen.

 

§ 5. Het Bedrijf doet een beroep op dienstverlening van de Gemeente voor een zo ruim mogelijke administratieve, operationele en logistieke ondersteuning voor de werking van de infrastructuur, vermeld in artikel 4 van deze Overeenkomst. Deze dienstverlening kan worden geregeld in een aparte overeenkomst.

 

§ 6. Indien de Gemeente diensten verleent aan het Bedrijf, die los staan van de hierboven vermelde activiteiten, kan de Gemeente daarvoor kosten aanrekenen. Indien het Bedrijf hierom verzoekt raamt de Gemeente de kosten voor de uitvoering van de prestaties in een offerte die ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het Bedrijf.

 

 

HOOFDSTUK V – DIVERSE BEPALINGEN

 

Artikel 10 - Organisatiebeheersing

 

§ 1. De Gemeente moet retroactief inzake alle aan het Bedrijf betaalde vergoedingen kunnen nagaan of de toegekende vergoedingen hun bestemming verkrijgen. Tevens moeten alle vergoedingen middels bewijskrachtige documenten zoals onder meer facturen, betaalbewijzen, overeenkomsten en alle eventuele andere documenten ten aanzien van de Gemeente worden verantwoord.

 

§ 2. Behoudens de uitzonderingen bepaald in de statuten van het Bedrijf, deze Overeenkomst of bij decreet zijn de elementen uit de organisatiebeheersing die voor de Gemeente van toepassing zijn ook van toepassing op het Bedrijf.

 

§ 3. Het directiecomité van het Bedrijf is bevoegd voor het dagelijks bestuur.

Als dagelijks bestuur wordt beschouwd:

- alle verrichtingen van minder dan 85.000,00 EUR (excl. BTW) en dewelke niet uitdrukkelijk bij decreet, in de statuten van het Bedrijf of in deze Overeenkomst aan de raad van bestuur van het Bedrijf zijn voorbehouden;

- het voeren van de gunningprocedure, de gunning en de uitvoering van overheidsopdrachten.

 

Worden niet beschouwd als dagelijks bestuur, ongeacht het bedrag:

- het vaststellen van de tarieven;

- het aanwerven van personeel;

- onteigeningen;

- oprichten van andere rechtspersonen, erin deelnemen of zich erin laten vertegenwoordigen.

 

§ 4. Inzake overheidsopdrachten geldt de volgende bevoegdheidsverdeling:

1) ≤ 2.500 EUR (excl. BTW):

- verrichting via bestelbon;

- handtekening diensthoofd;

- a posteriori kennisgeving aan het directiecomité van het Bedrijf.

 

2) > 2.500 EUR en ≤ 8.500 EUR (excl. BTW):

- verrichting via bestelbon, na raadpleging markt (alle middelen);

- handtekening diensthoofd & algemeen directeur AGA;

- a posteriori kennisgeving aan het directiecomité van het Bedrijf.

 

3) > 8.500 EUR en ≤ 85.000 EUR (excl. BTW):

- bevoegdheid directiecomité van het Bedrijf: vaststellen wijze van gunnen en van de voorwaarden, het voeren van de gunningsprocedure, de gunning en de uitvoering van de opdracht.

 

4) > 85.000 EUR (excl. BTW):

- bevoegdheid raad van bestuur van het Bedrijf: vaststellen wijze van gunnen en van de voorwaarden;

- bevoegdheid directiecomité van het Bedrijf: het voeren van de gunningsprocedure, de gunning en de uitvoering van de opdracht.

 

§ 5. Financiële verbintenissen die resulteren in een uitgaande nettokasstroom zijn niet onderworpen aan een voorafgaand visum.

 

Alle facturen dienen, voorafgaand ze ter betaling worden aangeboden, worden nagekeken en goedgekeurd door een leidinggevend personeelslid. Hierbij worden volgende zaken minstens nagekeken:

- de wettelijkheid en regelmatigheid van de procedure die tot de factuur geleid heeft;

- de conformiteit van de prijs van de factuur met de gunning of bestelbon;

- de conformiteit van de levering of dienstverlening met de gunning of bestelbon.

 

Het directiecomité van het Bedrijf kijkt er op toe dat de in het meerjarenplan voorziene ontvangsten gerealiseerd worden en dat de uitgaven binnen de perken blijven van de in het meerjarenplan voorziene kredieten.

 

Alle girale betalingen worden ondertekend door twee leden van het directiecomité van het Bedrijf.

 

 

Artikel 11 – Kantoor en logistiek

 

§ 1. De Gemeente stelt het Bedrijf voor de duur van deze Overeenkomst kosteloos de nodige ingerichte kantoor- en vergaderruimte ter beschikking.

 

§ 2. Zolang ze samen gehuisvest blijven, zorgt de Gemeente voor het afleveren van de inkomende post en het verzenden van de uitgaande post van het Bedrijf. Ook de portkosten van het Bedrijf zijn ten laste van de Gemeente.

 

§ 3. Zolang ze samen gehuisvest blijven, verleent de Gemeente het Bedrijf het recht om zonder kosten gebruik te maken van de kantoorbenodigdheden van de Gemeente.

 

 

Artikel 12 - Informatieverstrekking

 

In de loop van het eerste jaar na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad legt het Bedrijf een evaluatieverslag voor aan de gemeenteraad over de uitvoering van de beheersoverkomst sinds de inwerkingtreding ervan.

 

De goedgekeurde notulen van het directiecomité van het Bedrijf worden op elektronische wijze aan de gemeenteraadsleden van de Gemeente bezorgd, binnen de 48 uren na goedkeuring ervan.

 

 

Artikel 13 – Presentiegelden en onkostenvergoeding

 

Aan de leden van de raad van bestuur van het Bedrijf mag er geen presentiegeld worden toegekend voor de vergaderingen van de raad van bestuur.

 

Aan de leden van het directiecomité van het Bedrijf kan per bijgewoonde zitting een presentiegeld worden toegekend. Het toegekende presentiegeld is niet hoger dan het bedrag van het presentiegeld dat aan de gemeenteraadsleden van de Gemeente wordt toegekend.

 

Aan de voorzitter van het directiecomité van het Bedrijf kan maximaal een dubbel presentiegeld worden toegekend voor het bijwonen van de vergaderingen van het directiecomité van het Bedrijf.

Aan de voorzitter van het directiecomité van het Bedrijf kan maximaal een dubbel presentiegeld worden toegekend als hij nog geen dubbel presentiegeld krijgt op grond van zijn functie in de raad van bestuur van het Bedrijf.

 

Het aantal bezoldigbare vergaderingen van het directiecomité van het Bedrijf is per jaar beperkt tot vierentwintig vergaderingen.

 

Vergaderingen van het directiecomité van het Bedrijf die plaatsvinden op dezelfde dag geven de leden maar recht op één presentiegeld.

 

Aan de leden van de raad van bestuur en van het directiecomité van het Bedrijf kunnen geen andere kosten terugbetaald worden, dan deze die aan de gemeenteraadsleden van de Gemeente worden terugbetaald.

 

Indien een lid van het college van burgemeester en schepenen van de Gemeente lid is van het directiecomité van het Bedrijf dan kan deze geen aanvullende vergoeding, wedde of presentiegeld krijgen ten laste van het Bedrijf.

 

 

Artikel 14 - Toepasselijk recht - Rechtsmacht

 

Toepasselijk recht

Deze Overeenkomst wordt beheerst door het Belgisch recht.

 

Rechtsmacht

Alle geschillen met betrekking tot de geldigheid, de interpretatie, de uitvoering en de beëindiging van deze Overeenkomst behoren tot de uitsluitende bevoegdheid van de rechtbanken van Brussel.

 

Vooraleer een geschil aan de bevoegde rechtbank voor te leggen, verbinden Partijen zich ertoe te goeder trouw en met inachtname van de redelijke belangen van de andere partij te onderhandelen met het oog op een minnelijke regeling.

Daartoe zal de eisende partij de andere partij bij aangetekend schrijven kennis geven van de aard van het geschil en de mogelijke oplossingen.

 

 

Artikel 15 - Aanpassing aan wijziging van de regelgeving

 

Partijen zullen deze Overeenkomst aanpassen aan elke wijziging in de toepasselijke regelgeving. Zij zullen er alsdan naar streven om het globale financiële evenwicht vervat in deze Overeenkomst maximaal te behouden.

 

 

Artikel 16 - Uitvoeringsmodaliteiten

 

Met het oog op de uitvoering, vervollediging en verfijning van deze Overeenkomst kunnen de Partijen convenanten afsluiten die aan deze Overeenkomst zullen worden gehecht.

 

Binnen de grenzen van de wettelijke bepalingen inzake publiekrechtelijke bevoegdheden kunnen deze convenanten worden afgesloten na goedkeuring door het college van burgemeester en schepenen namens de Gemeente en door het directiecomité namens het Bedrijf.

 

Op grond van een bijzondere motivering kan aan de convenanten terugwerkende kracht worden toegekend.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Toetreding TMVS.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Art. 1:De toetreding door het AGA tot de dienstverlenende vereniging Tussengemeentelijke Maatschappij voor Services (TMVS) wordt goedgekeurd.

 

Art. 2:De nodige financiële middelen voor de volstorting van de kapitaalsinbreng (1.250,00 euro) worden voorzien bij de eerstvolgende budgetwijziging.

 

Art. 3:Het directiecomité wordt gelast met de uitvoering van dit besluit.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Jaarrekening 2018.

 

 

Besluit: Met 27 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Edwin Fabri, Hendrik De Baerdemaeker, Jan De Backer, Emiel Saerens, Micheline De Mol, Peter Verbiest, Johan De Rop, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Geert Heyvaert, Kristof Gaublomme, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Liesje Wermoes, Edward Van Keer, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers en Caroline Robberechts), 3 onthoudingen (Erik Beunckens, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop)

 

Art. 1:De jaarrekening 2018 wordt vastgesteld.

 

Art. 2:De jaarrekening 2018 wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Punt bijlagen/links AGA Jaarrekening 2018.pdf Download
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

1e budgetwijziging 2019.

Kennisgeving uitgaven zonder voorafgaande budgetwijziging.

 

 

Besluit: Met 27 ja-stemmen (Koenraad Van Elsen, Edwin Fabri, Hendrik De Baerdemaeker, Jan De Backer, Emiel Saerens, Micheline De Mol, Peter Verbiest, Johan De Rop, Yoeri Vastersavendts, Rita De Vos, Geert Heyvaert, Kristof Gaublomme, Sigrid Goethals, Tim Lengeler, Liesje Wermoes, Edward Van Keer, Marie-Berthe Wyns, Katleen Meersseman, Guy De Bondt, Joris Van Den Cruijce, Orhan Sahin, Niel Delgouffe, Danny Van Hemelrijck, Finke Jacobs, Johan Berben, Theo Hamers en Caroline Robberechts), 3 onthoudingen (Erik Beunckens, Gilbert Verdoodt en Chris De Knop)

 

Art. 1:De 1e budgetwijziging 2019 wordt goedgekeurd.

 

Art. 2:Er wordt kennis genomen van de hoogdringende uitgaven door het directiecomité.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Punt bijlagen/links AGA BW1 2019.pdf Download
BW1 - 2019.xlsx Download
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Toevoeging activiteitenprogramma  bib 2019-2020.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art.:De organisatie van de bijkomende activiteit “Het leven zoals het was: over het dagelijks leven in België vlak voor de golden sixties.” door Korneel De Rynck, met een deelnameprijs van 5 euro, wordt goedgekeurd en toegevoegd aan het activiteitenprogramma 2019-2020 van de bibliotheek.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Aanpassing prijssubsidies 2019.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art.:De volgende overeenkomst tussen de gemeente Asse en het Autonoom Gemeentebedrijf Asse wordt goedgekeurd:

 

 

Overeenkomst tussen de gemeente Asse en het Autonoom Gemeentebedrijf Asse betreffende het vaststellen van de prijssubsidie

 

Tussen de ondergetekenden

 

I.de GEMEENTE ASSE, waarvan het gemeentehuis gevestigd is te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, vertegenwoordigd door de heren Koen Van Elsen, burgemeester, en Lander Van Droogenbroeck, algemeen directeur, hierna genoemd “de gemeente Asse”,

 

en

 

II.het AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF ASSE, met zetel te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0876249005, vertegenwoordigd door de heer Koen Van Elsen, voorzitter van de raad van bestuur, hierna genoemd “het Autonoom Gemeentebedrijf Asse”,

 

wordt het volgende overeengekomen:

 

 

Voorafgaande uiteenzetting

Overwegende dat het Autonoom Gemeentebedrijf Asse - overeenkomstig de bepalingen van de beheersovereenkomst - de sportinfrastructuur, bibliotheekinfrastructuur, culturele en jeugdinfrastructuur beheert;

Overwegende dat bij de exploitatie van deze gemeentelijke infrastructuur de kosten de inkomsten overstijgen;

Overwegende dat, indien deze kosten zouden doorgerekend worden aan de gebruikers van deze infrastructuur, de prijzen te hoog en sociaal onaanvaardbaar zouden zijn;

Overwegende dat het derhalve wenselijk is dat de gemeente Asse een prijssubsidie toekent die ten goede komt aan de gebruikers van de infrastructuur per prestatie die door het Autonoom Gemeentebedrijf Asse geleverd wordt zodat de toegangsprijzen voor de gebruikers zo laag mogelijk kunnen worden gehouden;

Overwegende dat de berekening van de prijssubsidie geschiedt door het maken van een raming van het aantal te verwachten gebruikers en op basis van het budget;

Overwegende dat deze gegevens op regelmatige basis worden geëvalueerd en dat de berekening van de prijssubsidie dan kan worden bijgestuurd;

Overwegende dat op de prijssubsidie op de toegangsgelden voor de BTW-toepassing eveneens BTW moet worden gerekend;

Overwegende dat op de prijssubsidie recht van toegang het BTW-tarief van 6% van toepassing is ingevolge artikel 18, § 1, 12° BTW-Wetboek en het KB nr. 20 tot vaststelling van de tarieven van de belasting over de toegevoegde waarde en tot indeling van de goederen en de diensten bij die tarieven (tabel A: Goederen en diensten onderworpen aan het tarief van 6%, diensten, XXVIII);

Overwegende dat ingevolge de beleidsbeslissing van de gemeente Asse de activiteiten in de culturele infrastructuur worden gesubsidieerd deels per gebruiker, en dus volgens het aantal tickets, die recht op toegang geven en deels per terbeschikkingstelling van een infrastructuur;

Overwegende dat ingevolge de beleidsbeslissing van de gemeente Asse, wat de bibliotheekinfrastructuur, de gemeente Asse enerzijds een prijssubsidie toekent per lid dat de bibliotheek betreedt en anderzijds per lid dat boeken ontleent;

Overwegende dat de prijssubsidie voor het verhuren van boeken onderworpen is aan een BTW-tarief van 21%;

 

 

Artikel 1: Gemeentelijk zwembad "Den Aerberg"

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per gebruiker: 4,30 euro (exclusief 6% BTW)

 

 

Artikel 2: Indoorsportinfrastructuur  

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per uur gebruik: 4,30 euro (exclusief 6% BTW)

 

 

Artikel 3: Bibliotheekinfrastructuur

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per ontlener: 3,85 euro (exclusief 21% BTW)

Per bezoeker: 1,70 euro (exclusief 6% BTW)

 

 

Artikel 4:  Culturele infrastructuur

 

De prijssubsidie wordt voor de periode van 1 juli 2019 tot en met 31 december 2019 vastgesteld als volgt:

 

Per terbeschikkingsstelling van een zaal: 25,30 euro (exclusief 21% BTW)

Per ticket: 16,70 euro (exclusief 6% BTW)

Publicatiedatum: 18/06/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Concessieovereenkomst met BCAT.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art.:De hiernavolgende concessieovereenkomst wordt goedgekeurd:

 

 

Concessieovereenkomst sporthal en sportloods

 

 

Artikel 1

 

Tussen de ondergetekenden,

 

het  Autonoom  Gemeentebedrijf  Asse,  gevestigd te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0876.249.005, vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 23 van haar statuten door de voorzitter van de raad van bestuur, de heer Koen Van Elsen,

hierna  "het AGA" genoemd,

 

en

 

de vzw Basketbal Club Asse Ternat, met zetel te 1740 Ternat, Van Overstraetenlaan 8, ondernemingsnummer 0478.857.623, vertegenwoordigd door de voorzitter, de heer Mark Bogaert,

hierna "BCAT" genoemd,

 

wordt overeengekomen wat volgt.

 

 

Artikel 2

 

§ 1. Deze overeenkomst heeft als voorwerp het promoten van de sport en legt hiervoor BCAT de verplichting op om een kwalitatief en kwantitatief hoogstaand sportaanbod, in het bijzonder basketbal, te creëren binnen de gemeente Asse.

 

Om deze doelstelling te realiseren mag BCAT de volgende sportinfrastructuur van het AGA gebruiken:

1) de Sportloods, gelegen Potaarde 14 te 1730 Asse;

2) de sporthal Waalborre, gelegen Potaarde 14 te 1730 Asse.

 

§ 2. BCAT mag de in § 1 vermelde sportinfrastructuur gebruiken volgens een jaarlijks af te spreken tijdschema, waarbij BCAT recht heeft op minimaal de gebruiksuren dewelke zij had in het jaar 2018.

 

BCAT bezorgt jaarlijks en uiterlijk op 1 juni de wedstrijdkalender voor het volgende seizoen, zodat hiermee rekening kan worden gehouden bij de opmaak van het tijdschema.

 

Op gemotiveerd verzoek kan in onderling akkoord van het tijdschema afgeweken worden; in het bijzonder wordt er rekening gehouden met een wijzigend wedstrijdschema naargelang de competitie vordert. BCAT zal de wijziging onverwijld via e-mail bezorgen aan het AGA.

 

§ 3. De wedstrijden van de jeugd van BCAT kunnen enkel plaatsvinden in de sportloods, met uitzondering van de landelijke U18, die vóór de heren B speelt in de sporthal Waalborre.

BCAT engageert zich om de wedstrijden van Dames A en Heren A in de sporthal Waalborre te laten plaatsvinden.

De voorstelling van de jeugdploegen van BCAT gebeurt jaarlijks in de sporthal Waalborre.

 

§ 4. Het gebruik moet uitgeoefend worden binnen de afgesproken ruimten, zonder dat evenwel BCAT voor een overeengekomen tijdsduur exclusieve rechten van genot op deze ruimten krijgt als ware hij de eigenaar ervan.

 

BCAT kan de genotsrechten die het AGA geniet niet aantasten noch derden de toegang ontzeggen tot deze ruimten.

 

 

Artikel 3

 

§ 1. Deze overeenkomst heeft een duur van drie jaar, startend op 1 augustus 2019 en van rechtswege eindigend op 31 juli 2022.

 

§ 2. Partijen kunnen te allen tijde deze overeenkomst beëindigen per aangetekend schrijven, mits het respecteren van een opzeggingstermijn van drie maanden.

 

§ 3. Indien BCAT de voorwaarden van deze overeenkomst niet naleeft, zal het AGA BCAT schriftelijk in gebreke stellen.

Indien BCAT na een periode van één maand vanaf de datum van de aanmaning nog steeds in gebreke blijft de verplichtingen van deze overeenkomst na te leven, zal het AGA dit  beschouwen als een ernstige tekortkoming vanwege BCAT dewelke van rechtswege de ontbinding van deze overeenkomst tot gevolg zal hebben. Dit uitdrukkelijk ontbindend beding doet geen afbreuk aan de rechten van het AGA op basis van het gemeen recht om onder meer de ontbinding in rechte of de uitvoering in natura van deze overeenkomst of schadevergoeding om welke reden ook te vorderen.

 

BCAT zal uit hoofde van de voormelde verbreking geen enkel recht op schadevergoeding of herstel aan verlies onder welke vorm dan ook kunnen doen gelden.

 

Het AGA kan eveneens beslissen om BCAT uit te sluiten van elk verder gebruik van infrastructuur, beheerd door het AGA.

 

 

Artikel 4

 

§ 1. De maandelijkse concessievergoeding is vastgesteld op 1.500,00 euro, exclusief btw.

 

Voor de maanden juni en juli is er geen concessievergoeding verschuldigd.

 

§ 2. De aanrekening van de concessievergoeding geschiedt maandelijks door middel van een factuur.

 

De vergoeding dient betaald te worden binnen dertig kalenderdagen na de factuurdatum door overschrijving op het rekeningnummer BE48 0910 1313 3627

van het AGA.

 

Indien de vergoeding niet op het voorziene tijdstip is betaald, heeft het AGA van rechtswege recht op een interest, gelijk aan de wettelijke rentevoet, en kan het AGA het gebruik van de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur ontzeggen tot wanneer de achterstallige betalingen voldaan zijn.

 

§ 2. De concessievergoeding zal worden aangepast aan de kosten van het levensonderhoud overeenkomstig de hiernavolgende bepalingen.

 

De aanpassing zal slechts eenmaal per jaar geschieden en dit op de verjaardag van de inwerkingtreding van deze concessieovereenkomst.

Deze aanpassing geschiedt op basis van de schommelingen van de gezondheidsindex.

Deze aanpassing is gelijk aan het bedrag dat verkregen wordt door de toepassing van de hiernavolgende formule:

 

Basisconcessievergoeding x nieuw indexcijfer

                 aanvangsindexcijfer

 

De elementen van deze formule worden als volgt omschreven:

                     de basisconcessievergoeding: de concessievergoeding, vermeld in § 1;

                     nieuw indexcijfer: het gezondheidsindexcijfer van de maand die voorafgaat aan de maand van de verjaardag van de inwerkingtreding van deze concessieovereenkomst;

                     aanvangsindexcijfer: het gezondheidsindexcijfer van de maand die voorafgaat aan de maand waarin deze concessieovereenkomst is afgesloten.

 

Elke aanpassing van de concessievergoeding geschiedt van rechtswege, zonder dat het AGA BCAT daarvan in kennis moet stellen.

 

Indien het nieuwe indexcijfer niet tijdig gekend is om de betaling van de concessievergoeding te laten plaatsvinden binnen de contractueel afgesproken periode, zal het verschil tussen de betaalde concessievergoeding en overeenkomstig de hierboven vermelde aanpassingsformule verschuldigde concessievergoeding in meer of in min worden gebracht bij de daarop eerstvolgende betaling van de maandelijkse concessievergoeding.

 

Van deze clausule zal van rechtswege slechts afgeweken worden voor zover een wettelijke reglementering zulke afwijkingen oplegt.

 

 

Artikel 5

 

Het AGA kan, zonder enig verhaal en zonder hiervoor enige schadevergoeding verschuldigd te zijn, de in artikel 2 vermelde tijdstippen verschuiven voor onderhoudswerken, om veiligheidsredenen, om de sportinfrastructuur ter beschikking te stellen van het AGA, het gemeentebestuur van Asse en de gemeentelijke sportraad Asse voor de organisatie van sportmanifestaties of om elke andere verantwoorde reden.

In voorkomend geval zal BCAT, behoudens de gevallen van overmacht, minstens veertien dagen voordien verwittigd worden, zodat zij de nodige schikkingen kan treffen.

 

 

Artikel 6

 

BCAT zal er over waken dat de toegewezen ruimten:

                     niet betreden worden vóór het vastgestelde uur, en

                     verlaten worden op het vastgestelde uur.

 

BCAT zal er over waken dat andere gebruikers van de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur geen hinder ondervinden.

 

BCAT zal binnen de toegestane tijd de toestellen en/of het materieel plaatsen en wegbergen. Met het wegbergen moet worden begonnen vijf minuten vóór het vastgestelde uur.

 

Het gebruik van de kleedkamers wordt beperkt tot dertig minuten vóór en na de sportactiviteit. De douches mogen uitsluitend gebruikt worden na de sportactiviteit, beperkt tot dertig minuten na de sportactiviteit.

 

Het AGA voorziet goed functionerende baskettorens, die door een onafhankelijke instantie gekeurd worden, zodat elke wedstrijd en training veilig kan plaatsvinden.

 

 

Artikel 7

 

Het AGA kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor om het even welke schade van lichamelijke of stoffelijke aard naar aanleiding van de toegestane activiteiten of het gebruik van de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur en/of materieel die het voorwerp uitmaken van deze overeenkomst.

 

Het AGA kan evenmin verantwoordelijk gesteld worden voor verlies, beschadiging of diefstal van persoonlijke bezittingen, sportkledij, sportmaterieel, enzovoort, ook niet indien de gelegenheid gegeven wordt om – al dan niet tegen betaling – voorwerpen van waarde of kledij in bewaring te geven.

 

 

Artikel 8

 

§ 1. Bij ingebruikname van de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur dient BCAT er zich van te vergewissen dat er geen schade is aan de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur en/of de inboedel.

Indien schade wordt vastgesteld, dient BCAT onmiddellijk de verantwoordelijke van het AGA te verwittigen.

 

Elk defect of gevaarlijke afwijking aan het materieel dient onmiddellijk aan de verantwoordelijke van het AGA te worden medegedeeld.

 

BCAT verbindt er zich toe de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur na gebruik telkenmale in zijn oorspronkelijke toestand terug te brengen.

 

§ 2. Indien de in artikel 6 vermelde baskettorens door een mechanisch defect niet functioneren, dient BCAT de in artikel 4 vermelde vergoeding voor die periode niet te betalen.

 

§ 3. BCAT dient zich bij een erkende verzekeringsmaatschappij te laten verzekeren voor zijn burgerlijke aansprakelijkheid.

BCAT dient de polissen en het bewijs van betaling van de premies te kunnen voorleggen telkens als het AGA hierom verzoekt.

 

 

Artikel 9

 

§ 1. BCAT verbindt er zich toe - rekening houdend met zijn beschikbare middelen - om de lichaamsbeweging bij de Assenaren te promoten.

BCAT zal daarom een sportbeleid voeren om het sportklimaat in de gemeente Asse te optimaliseren. BCAT zal een actieve werking inzake sport of lichamelijke opvoeding ontplooien in de gemeente Asse.

BCAT verbindt zich hiervoor om zo veel mogelijk inwoners van de gemeente Asse zo regelmatig mogelijk te laten bewegen en sporten, ofwel recreatief ofwel competitief, met de nodige aandacht voor G-sport (G-Basket Team).

BCAT zal de inwoners van de gemeente Asse hierbij vertrouwd maken met waarden zoals fair play, solidariteit, team spirit, het respect voor spelregels en de medemens. BCAT organiseert hiervoor jaarlijks een sportclinic.

 

BCAT verbindt er zich toe om op een actieve wijze trachten deel te nemen aan de door het AGA, de gemeente Asse of de gemeentelijke sportraad Asse georganiseerde sportactiviteiten.

 

Het AGA heeft steeds de mogelijkheid om het beleid en de activiteiten van BCAT te evalueren. Indien nodig kan het AGA, in overleg met BCAT, het beleid en de activiteiten van BCAT bijsturen.

 

§ 2. BCAT dient eveneens aan de volgende verplichtingen te voldoen:

BCAT verbindt er zich toe te waken over de orde en netheid. Verder moeten de  sanitaire voorzieningen zich te allen tijde in een onberispelijke staat van zindelijkheid en netheid bevinden.

BCAT dient zelf in te staan voor de verwijdering van alle afval afkomstig van of ten gevolge van haar activiteiten.

BCAT zal er over waken dat de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur wordt betreden met schoenen die geen sporen nalaten op de sportvloer.

BCAT mag enkel het materieel gebruiken dat voor basketbal nodig is. BCAT dient voor het materieel te zorgen als een goede huisvader. Het aangewende materieel dient ordelijk in de daartoe voorziene bergruimte teruggeplaatst te worden.

BCAT dient de nodige zuinigheid in acht te nemen bij het gebruik van water en bij het douchen. Wanneer na één aanmaning nog verspilling wordt vastgesteld, kan het AGA aan BCAT een boete opleggen van maximum 50,00 euro.

Deze overeenkomst ontslaat BCAT niet van de verplichting zich eventueel bij de bevoegde overheden te voorzien van de andere vergunningen die zij zou nodig hebben om haar activiteiten uit te oefenen.

BCAT dient bij het organiseren van publieke wedstrijden de veiligheid van de bezoekers te garanderen en te zorgen voor de nodige bewaking.

BCAT zal erover waken dat het rookverbod nageleefd wordt en er geen drugs gebruikt wordt in de ruimten die haar zijn toegewezen.

BCAT onthoudt zich van alle handelingen die strijdig zijn met de openbare orde of de goede zeden of dewelke indruisen tegen het normale gebruik of bestemming van de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur.

BCAT verbindt zich er toe erop toe te zien dat geen emblemen, vaandels, versieringen, prenten, enz. worden opgehangen met een politiek, syndicaal, ideologisch of filosofisch karakter dan ook of strijdig met de openbare orde of goede zeden.

BCAT zal het Nederlandstalig karakter van de gemeente Asse eerbiedigen en bevorderen.

BCAT zal alle wettelijke en andere verplichtingen, onder meer wat betreft personeel, alcoholwetgeving, de uitbating, politieverordeningen en brandpreventievoorschriften stipt naleven.

BCAT dient zich te gedragen naar de instructies van de verantwoordelijke van het AGA.

BCAT moet lid zijn van de sportraad van de gemeente Asse.

BCAT dient de sleutel voor de toegewezen ruimten op te halen bij de verantwoordelijke aangeduid door het AGA.

 

 

Artikel 10

 

Het AGA is gehouden de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur te onderhouden en te reinigen.

 

BCAT zal de uitvoering van de werken toelaten die noodzakelijk zijn.

 

 

Artikel 11

 

Deze overeenkomst wordt intuitu personae afgesloten. Bijgevolg kan BCAT de uitoefening van de in artikel 2 vermelde sportinfrastructuur niet geheel of gedeeltelijk overdragen aan of ter beschikking stellen van derden.

 

 

Artikel 12

 

Er wordt door partijen uitdrukkelijk erkend dat de wet op de handelshuurovereenkomsten in geen geval van toepassing is. De regels betreffende de onroerende verhuur zijn evenmin van toepassing.

 

 

Artikel 13

 

BCAT verklaart het 'huishoudelijk reglement sporthallen Asse en Zellik' te kennen en te aanvaarden. Zij verbindt er zich toe dit stipt na te leven.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Concessieovereenkomst uitbating cafetaria zwembad.

 

 

Besluit: Met algemene stemmen

 

Enig art.:De hiernavolgende bijlage aan de concessieovereenkomst, afgesloten met dhr. Geert Van Roy voor de uitbating van de cafetaria van het zwembad wordt goedgekeurd:

 

 

Bijlage (4) aan de Overeenkomst d.d. 17 maart 2008 tot overdracht van concessieovereenkomst voor de uitbating van de cafetaria van het gemeentelijk zwembad “Den Aerberg”

 

 

Tussen de ondergetekenden

 

1) het  Autonoom Gemeentebedrijf Asse, gevestigd te 1730 Asse, Gemeenteplein 1, ondernemingsnummer 0876.249.005, vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 23 van haar statuten door de voorzitter van de raad van bestuur, de heer Koen Van Elsen,

hierna “het AGA” genoemd,

 

en

 

2) de heer Geert Van Roy, geboren te Asse op 16 november 1972, wonende te 1730 Asse, Marlier 49, ondernemingsnummer 0869.683.581,

hierna “de Concessiehouder” genoemd,

 

 

wordt overeengekomen wat volgt:

 

 

Voorafgaande bepalingen

 

Op 7 april 2003 werd er tussen de vzw Sport en Recreatie Asse en de Concessiehouder een overeenkomst ‘betreffende de exploitatie van de cafetaria gemeentelijke sporthal’ afgesloten, hierna “de Concessieovereenkomst” genoemd.

Op 17 maart 2008 werd tussen de vzw Sport en Recreatie Asse, het AGA en de Concessiehouder de overdracht van de Concessieovereenkomst afgesloten, hierna de “Overdracht Concessieovereenkomst” genoemd.

Op 1 november 2011 werd er tussen het AGA en de Concessiehouder een bijlage 1 aan de Overdracht Concessieovereenkomst afgesloten.

Op 29 januari 2014 werd er tussen het AGA en de Concessiehouder een bijlage 2 aan de Overdracht Concessieovereenkomst afgesloten.

Op 12 juli 2018 werd er tussen het AGA en de Concessiehouder een bijlage 3 aan de Overdracht Concessieovereenkomst afgesloten.

 

 

Artikel 1

 

Artikel 1 van de Concessieovereenkomst wordt aangevuld met de volgende bepaling:

 

“Het AGA geeft eveneens in concessie aan de Concessiehouder, die aanvaardt, de toog met bijhorende keuken, gelegen in de Sportloods, gelegen te 1730 Asse, Potaarde 14. Deze toog is ingericht in de achterste hoek van de tribune en omvat eveneens de naastgelegen berging voor dranken.

De bestemming als cafetaria en bergplaats kan niet gewijzigd worden.

De nooduitgang en de toegang tot de nooduitgang dient te allen tijde vrij gehouden te worden.”

 

 

Artikel 2

 

In de Concessieovereenkomst dient als “de cafetaria” steeds begrepen te worden zowel de in artikel 1 van de Concessieovereenkomst vermelde cafetaria als de in artikel 1 van onderhavige Bijlage 4 vermelde toog.

 

 

Artikel 3

 

In artikel 7 van de Concessieovereenkomst wordt een nieuw lid 2 ingevoegd, luidende als volgt:

 

“Van de staat van de in artikel 1 vermelde toog wordt een gemeenschappelijke plaatsbeschrijving opgemaakt, op kosten van beide partijen, elk voor de helft, zowel bij de in artikel 6 van onderhavige Bijlage 4 vermelde datum van inwerkingtreding als bij het einde van de concessie.”

 

 

Artikel 4

 

De in artikel 17 van de Concessieovereenkomst vermelde openingsuren zijn niet van toepassing op de exploitatie van de in artikel 1 van onderhavige Bijlage 4 vermelde toog.

De exploitatie van de toog geschiedt in samenspraak met de gebruikers van de Sportloods. De Concessiehouder kan het exploitatierecht van de toog geheel of gedeeltelijk afstaan of overdragen aan een derde.

 

 

Artikel 5

 

De Concessieovereenkomst en de Overdracht Concessieovereenkomst, zoals gewijzigd door Bijlage 1, Bijlage 2 en Bijlage 3, die niet strijdig zijn met onderhavige Bijlage 4, blijven onverminderd van toepassing.

 

 

Artikel 6

 

Onderhavige Bijlage 4 treedt in werking de dag na de voltooiing van de plaatsing van de in artikel 1 van onderhavige Bijlage 4 vermelde toog. Het AGA zal de Concessiehouder hiervan in kennis stellen.

Publicatiedatum: 18/06/2019
Overzicht punten

Zitting van 17 juni 2019

 

Varia en rondvraag

 

 

Publicatiedatum: 18/06/2019
Disclaimer

Publicatie LBLOD

De applicatie "Meeting.burger" helpt lokale besturen bij het aanmaken, annoteren en publiceren van agenda's, besluiten en notulen volgens het principe van gelinkte open data.

Wanneer een publicatie wordt uitgevoerd, wordt er een expliciete "bundel" van het document opgeslagen. Op dat moment is het document inhoudelijk niet meer aanpasbaar door de gebruiker. Deze "bundel" bestaat uit:

Al deze gegevens staan op een aparte publicatie omgeving die beveiligd toegankelijk is voor een beperkt aantal personen.